vrijdag 2 mei 2014

Tip van de Week : Masker voor conditioner

Vandaag heb ik voor jullie een tip van de week waar ik zelf nog niet bij had stilgestaan. Ik heb altijd een vaste routine als ik mijn haar was : shampoo – conditioner – masker als ik er eentje gebruik. Maar onlangs hoorde ik van mijn kapper dat ik die volgorde eigenlijk eens zou moeten veranderen … 
                        Hij vertelde mij het volgende : de shampoo haalt al de viezigheid uit je haar dus dat moest sowieso als eerste. Maar dan gebruik ik mijn conditioner. Deze sluit eigenlijk de haarschubben waardoor je haar achteraf zo glad aanvoelt als je de douche uitkomt. Als je nadien nog eens een masker aanbrengt, zijn je haarschubben al gesloten en worden de stoffen die in dat haarmasker zitten, niet helemaal opgenomen waardoor je zeker de helft van de werking van je masker verliest. Ik hoorde het bijna letterlijk in Keulen donderen ! Het lijkt me wel logisch en, met andere woorden, ik doe het dus al jaren verkeerd.

Natuurlijk wilde ik het wel eens uittesten. Als ze mij iets vertellen, dan wil ik ook weten of het echt werkt (ik doe wetenschappen voor iets, zeker?). Ik heb dus zeker een maand lang mijn volgorde veranderd en eerst mijn haarmasker gebruikt voor dat ik mijn conditioner aanbracht. In het begin zag ik niet zo echt veel verschil maar geleidelijk aan werd mijn haar wel beter. Werkt het dus ? Ik heb het idee van wel maar ik wil van jullie graag horen of jullie het met mij eens zijn !

Kende jij deze truc ?

Stay gorgeous !


Anke

1 opmerking:

  1. Blijkbaar doe ik het ook al jaren verkeerd!

    BeantwoordenVerwijderen