vrijdag 11 juli 2014

Gezichtsverzorging voor het slapengaan

Je gezicht reinigen ’s avonds is een klusje dat soms als een blok aan mijn been hangt. Je bent moe, je hebt geen zin en het liefste van al zou je met je make-up en kleren nog aan je bed in duiken. Maar dat kan niet ! Je make-up verwijderen is zo belangrijk ! Niet alleen zit het er al een hele dag op, het zou anders ook je poriën verstopppen. Het blijft niet bij make-up verwijderen alleen, ook je gezichtsverzorging moet achteraf gedaan worden. Hoe ga je te werk?


Gebruik allereerst een goede cleansing oil/gel/ facial wash naargelang je huidtype om je huid goed te reinigen. Elk van die producten heeft specifieke ingrediënten voor dat bepaalde huidtype, het is dan ook geen slecht idee om het juiste product voor je huidtype te kiezen. Vervolgens kan je kiezen voor een lotion om de laatste restjes cleansing product te verwijderen. Voelt nadien al veel beter& cleaner, toch ?


Deze stap kan je overslaan maar een serum is meestal wel een goed idee. Een serum zal meestal 1 probleem van je huid aanpakken. Heb je wat meer hydratatie nodig ? Dan kan je een hydraterend serum gebruiken. Wil je wat lijntjes wegwerken ? Dan staat een anti-age serum voor je klaar. Het is meestal een dunne substantie die je voor je nachtcrème aanbrengt. Om je avondritueel af te maken, gebruik je een nachtcrème en oogcrème. Een nachtcrème heb je weer voor verschillende huidtypes : de ene is wat meer hydraterender dan de andere. Je zoekt best uit wat het je het fijnste vindt. Je oogcrème verzorgt de hele dunne huid onder je ogen. Ook hier heb je weer verschillende soorten : van hydraterend tot het laten verdwijnen van donkere kringen tot ... Tip : breng de oogcrème aan in kloppende bewegingen. Zo zal het vocht rondom de ogen makkelijker afgevoerd worden. Nog een fijne lippenbalsem en je kan zo je bed induiken !

Waarom is je gezicht verzorgen nu zo belangrijk? Wanneer je je huid in het begin al goed verzorgd, zal je daar later de vruchten van plukken. Ze zeggen dat een nog jonge huid geen anti-rimpelcrèmes etc. moet gebruiken maar beter voorkomen dan genezen. Je bent nooit echt te jong om anti-age middelen te gebruiken.

Wat gebruik jij voor producten voor het slapengaan ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten