woensdag 23 juli 2014

Make-up bij begrafenissen

Als je onlangs mijn Twitter in de gaten hebt gehouden, heb je wel gezien dat ik naar de begrafenis van mijn overgrootmoeder moest. Als er 1 ding is dat ik absoluut niet graag doe, dan zijn het wel begrafenissen. Het is moeilijk om niet emotioneel te worden. Qua make-up is dat ook een echte ramp want voor je het weet, loop je rond met mascaravegen onder je ogen. Vandaag geef ik jullie enkele tips over wat je op een begrafenis kunt dragen.


Allereerst : waterproof mascara. Het is je beste vriend op zo’n momenten. Zoals ik al zei, is het moeilijk om niet te wenen. Ik ging all the way. Een waterproof mascara is dus niet alleen goed voor in de zomer als je eens het zwembad in duikt, ook voor begrafenissen is het een lifesaver.

Keep it simple. Smokey eyes zijn nu niet meteen de look die je kiest voor een begrafenis. Zorg dat je er representatibel uitziet, alsof je naar een sollicitatie zou gaan. Het liefst draag je geen eyeliner/oogschaduw/... op je onderste wimperrand aangezien dat toch zal uitlopen. Probeer je lippen daarom te laten spreken. Je hoeft nu niet meteen met knalrode lippen op de begrafenis te verschijnen, een nude kleur kan ook wonderen doen.

Draag niet teveel poeder. Je tranen zullen letterlijk hun sporen erin achterlaten. Poeder af waar nodig zonder te overdrijven. Uiteraard kan je je poeder meenemen en even opfrissen wanneer nodig.


Bovenstaande foto was mijn look van de begrafenis. Ik gebruikte mijn Maybelline Superstay Foundation, de Essence Duo Concealer, de zwarte Catrice Gel Eyeliner,  Essence ‘Cupcake’ lipstick en Essence ‘Deep Rose’ Stay with Me Long Lasting Lipgloss. Zoals je ziet, niet al te veel make-up en daar was ik heel blij mee toen ik eenmaal in de kerk zat en de tranen over mijn wangen biggelden. Het is te hopen dat je zo’n make-up look niet al té veel moet nodig hebben.

Heb jij nog tips voor zo’n momenten?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten