woensdag 13 augustus 2014

Extreme make-up

We zouden het bijna vergeten maar make-up is een kunst. We staan er niet bij stil als we dagelijks onze foundation aanbrengen maar eigenlijk zorgen we hierdoor, zoals een schilder, dat we een egaal canvas krijgen. Je oogschaduw haal je uit een kleurenpalet, net zoals een schilder zijn verf uit een palet haalt. Zie je de gelijkenissen ? Eigenlijk zijn we dus allemaal kunstenaars ! Zo’n dagelijkse make-up is natuurlijk peanuts als je kijkt naar het ‘echte’ werk in films bijvoorbeeld.


Alledaagse make-up is bedoeld om je nog mooier te maken dan je al bent. Make-up voor in film is natuurlijk heel wat anders. Visuele effecten aan het gezicht/armen/benen/... werden, voor het technologische tijdperk, met make-up gedaan. Een heel gedoe om het aanbrengen maar ik kan me inbeelden dat het ook een heel gedoe moet geweest zijn om het er ook terug af te halen. Denk maar aan de aliƫns in Star Wars of bloederige, slecht-uitziende wonden in allerlei soorten gevechts-, horror- en oorlogsfilms. Moet wel tof zijn als je zoiets kan maken (thank God there is YouTube om het te leren) en het komt nog eens van pas bij Halloween.


Onlangs was ik aan het scrollen op de site van het Laatste Nieuws en zag dit plaatje staan. Ik heb het niet voor spinnen (dat is zowat algemeen geweten) maar de titel sprak me aan : ‘Transformatie van vrouw in tarantula’. Was een vrouw via wijzigingen in haar DNA een spin geworden ? Dan zou ik schrik beginnen krijgen als dat mogelijk zou zijn, haha ! Maar als ik heel goed keek, was het gewoon een vrouw die in brug stond. Met make-up hadden ze haar beschilderd zoals een spin, met alle kleine orgaantjes/oogjes op de juiste plaats. Ik moet eerlijk toegeven : ik heb het niet voor spinnen, maar dit vond ik prachtig. Wat creatief en mooi gedaan ! Als make-up kunst is, dan is dit toch een mooi voorbeeld ervan.

Wat vind jij van deze ‘spin’?

Stay gorgeous!

Anke

PS : de winnaar van de winactie van mijn 3-jarig bestaan komt deze namiddag online !

1 opmerking:

  1. Eigenlijk heb je wel gelijk ja! Hier heb ik nooit bij stil gestaan!

    BeantwoordenVerwijderen