vrijdag 29 augustus 2014

#ZoalseenMeisje

Als je denkt aan een meisje, dan denk je aan vrolijk huppelend, hinkelend en zwierig lopen. Als je denkt aan een meisje, dan denk je aan een zekere zwakte. Wat een (negatief) stereotiep beeld toch. In feite is dat zo ingeburgerd in de maatschappij, dat we geen aandacht schenken aan hoe meisjes nu echt zijn. Always heeft daarom een campagne opgezet om het zelfbeeld van meisjes op te krikken.



Always heeft samengewerkt met de bekende fotografe Lauren Greenfield aan een enquête om te kijken wat andere mensen van verschillende leeftijden vonden van bijvoorbeeld 'zoals een meisje gooien'. De jongere meiden keken vastberaden terwijl de wat oudere dames en heren het wat lachend nadeden met een slappe pols. Wat ik bedoel, wordt heel goed in dit onderstaand filmpje geïllustreerd :



Always streeft al 30 jaar om die stereotiepe beeld te doorbreken en de meisjes te weerspiegelen als krachtig en intelligent. Ze nodigen jou dan ook uit om mee te doen aan deze campagne. Je kan een foto/video of bericht sturen met telkens de hashtag #ZoalseenMeisje erachter. Nu denk je 'Mijn Tweet gaat echt niet het verschil maken.'. Toch wel ! Samen sterk, remember ?

Wees trots, #zoalseenmeisje, om een meisje te zijn.

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten