vrijdag 9 november 2018

Je haar 'trainen' om minder vet te worden

Ik was ongeveer 2x per week mijn haar (zonder het sporten meegerekend). Klinkt vies ? Eigenlijk niet, eigenlijk is dat zelfs goed voor je haar. Er zijn jaren geweest dat ik mijn haar elke dag moest wassen omdat het zo snel vet werd. Het vet worden van je haar, kan meerdere oorzaken hebben zoals hormonen en medicijnen maar ook gewoon het teveel wassen, kan ervoor zorgen dat je haar sneller vet wordt. Maar er is een oplossing : je haar trainen om minder vet te worden.



Even een disclaimer: op tijd een stond een goede douche zou niet mogen ontbreken in je hygiƫne ritueel. Maar je hebt volgend scenario al wel eens meegemaakt: je staat 's morgens op en je ziet in de spiegel dat je haar er toch niet meer zo fris uitziet als gisteren. Tijd om het te wassen, heb je niet. Een voorbeeld van je haar te trainen, is droogshampoo of zelfs talkpoeder te gebruiken. Strooi een beetje poeder tussen je haar, laat het een aantal minuten zitten en wrijf het nadien in. Het poeder zal het overtollige vet opnemen zodat je nog een dagje verder kunt zonder je haar te wassen. Echt een lifesaver in de meeste gevallen !

Maar ... Je kan geen dagen aan een stuk droogshampoo blijven sprayen. Vraag je eerst eens af waarom ons haar zo snel vet wordt ? Zoals ik hierboven al zei : hormonen en medicijnen kunnen je talgproductie grondig in de war sturen. Tijdens de puberteit was mijn haar ook altijd sneller vet in vergelijking met nu. Maar de talg die onze huid produceert, is ook goed om onze huid soepel te houden en ons te weren tegen bacteriƫn. Teveel wassen, doet onze hoofdhuid uitdrogen waardoor ons lichaam reageert door nog meer talg aan te maken waardoor je haar terug sneller vet wordt.

Het beste is om tijdens een vakantie je haar te 'trainen'. Als je naar school/werk moet, is het sociaal niet acceptabel dat je met vet haar rond loopt. Tijdens een vakantie heb je wel wat afspraken maar kan je ook gezellig een paar dagen thuis dingen doen. Stel een wasbeurt al eens uit. En nog een keer... en nog eens. Je gaat merken dat je haar minder snel vet zal worden en je plots 2-3 dagen zonder wassen kunt!

Krijg jij snel vet haar?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten