zaterdag 17 september 2011

Haaruitval

Ooit al eens gemerkt dat je een heleboel haren hebt zitten in je borstel nadat je je haren hebt gekamd ? Soms is dat wel even schrikken als al dat haar blijft hangen. Je hebt duidelijk last van haaruitval en je bent helemaal niet alleen want iedereen heeft het ! In deze situatie is het heel onschuldig, want je haren vernieuwen zich constant. Maar wat als je haar BLIJFT uitvallen ?

                       
Haaruitval kan vele oorzaken hebben. Hormonen, gevolg van medicijnen, stress, roken … zijn allemaal factoren die er mee te maken kunnen hebben. Bij vrouwen zullen eerder de hormonen werken, bij de mannen zal het vooral om erfelijke aanleg gaan. Maar we kunnen uiteindelijk besluiten: haaruitval is nooit leuk !

Het is volkomen normaal dat je haar verliest. Haren sterven af en groeien terug bij; het is een terugkerende cyclus. Je hebt verschillende fasen in de haargroei : groeifase(1) - rustfase(2) - overgangsfase(3). Het is bij deze laatste fase dat je haren verliest. Het is nu eenmaal zo, volgens de wetten van de natuur moet er plaats gemaakt worden voor nieuwe haren.

Indien je haren verliest op 1 en dezelfde plek, zou ik je aanraden om toch eens de dokter te raadplegen om samen naar een oplossing te zoeken.

Echte oplapmiddeltjes zijn er niet, maar dit kan ik je alleen aanraden: eet gezond en sport regelmatig ! Het klinkt misschien raar, maar een gezonde levensstijl kan je terugvinden in je haar. Drink vooral genoeg water zodat je haar voldoende vocht toegediend krijgt en het de kans krijgt om te groeien en er gezond uit te zien.

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten