dinsdag 27 maart 2012

Hoe te gedragen in een beautywinkel

Beautyshoppen … I love it! Het begint al bij het maken van mijn (soms te lange) wishlist. De volgende dag ga ik dan op zoek naar de productjes die ik dan zo graag wil hebben. Winkels binnen, dingen swatchen, afrekenen aan de kassa … Het lijkt wel zo’n roes waar je je dan in bevindt (herkenbaar?). Maar soms zie ik ook dingen in winkels waar ik absoluut kippenvel van krijg …


Bijvoorbeeld: je bent op zoek naar iets en je gaat voor het rek van dat make-up merk staan. Naast jou staat een meisje die ook een rek afspeurt op zoek naar een mascara. Testers zijn er in de winkel om te gebruiken maar sommige dames nemen dit echt te letterlijk op. Wat doet het meisje ? Ze begint de testermascara aan te brengen op haar eigen wimpers ! ‘OMG… Dat kun je nu toch niet menen ?’ was mijn eerste reactie. Je weet echt niet wie deze mascara voor je heeft gebruikt ! Er is dan een grote kans dat je een ooginfectie oploopt.

Dit voorbeeld laat dus echt niet zien hoe het moet. Hoe dan wel ?

1. Als je swatcht, doe het dan op je hand. Deze kan je nadien gewoon wassen. Breng zeker niets op je gezicht, lippen, wimpers, … aan want je weet helemaal niet wie het voor je heeft gebruikt.

2. Als je graag een mascara of lipgloss wil testen, vraag dan van die wegwerp applicators. Elke Inno, MAC, … heeft er wel en je hoeft je er echt niet voor te schamen. Zo kan je veilig en gezond de dingen uittesten zonder dat je er ziek van wordt !

3. Toch iets van lipstick of creme product gebruiken ? Vraag dan of ze de producten willen ontsmetten met alcohol zodat je kunt uittesten zoveel je wil !

Is dit onderwerp herkenbaar, dames ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten