zaterdag 20 juli 2013

Mee-eters : wat en hoe stop je ze ?

We hebben er allemaal wel last van : mee-eters. Ze komen, ze gaan maar het grootste deel blijft gewoon zitten. Mee-eters kan je herkennen aan zwarte puntjes. Ik heb ze vaak op mijn neus maar ik ken er ook die ze op hun kin of zelfs op hun voorhoofd en rug krijgen. Maar wat zijn mee-eters nu eigenlijk en wat is de beste oplossing om er vanaf te geraken? Dat lees je allemaal in dit artikel !
                       
 

Je huid produceert elke dag talg, niet alleen om de huid zo soepel te houden maar ook om een mileu te creëeren om ongewenste bacteriën niet de kans te geven om te groeien. Wanneer er juist teveel talg wordt gemaakt, kan ons haarzakje verstopt geraken. Doe daar dan nog eens wat dode huidschilfers bij en je ziet dat dan als een zwart puntje aka een mee-eter. Teveel talg produceren komt vooral voor tijdens de pubertijd, bepaalde hormonen worden dan aangemaakt en zal je talgproductie op hol laten slaan. Het is daarom ook dat de puistjes hun hoogtepunt bereiken in je pubertijd. Heel normaal maar leuk is het natuurlijk niet.  

Als we van ‘verstoppingen’ spreken, kan de term ‘make-up’ niet ontbreken want ja : make-up verstopt je huid. Je legt als het ware een laag aan over je gezicht en wanneer deze te dik is, kan je huid niet meer ademen met als resultaat : mee-eters. Ga dus nooit slapen zonder dat je je make-up er hebt afgehaald, anders kan je ’s anderdaags wel eens voor verrassingen komen te staan.
 


 
Allemaal mooi en wel maar wat doe je er nu aan ? Mee-eters kunnen allerlei factoren hebben: van stress tot een reactie op bepaalde antibiotica omdat deze de talgproductie stimuleren. Kijk even wat bij jou de oorzaak kan zijn. Hier heb ik wel een paar algemene oplossingen die de mee-eters tijdelijk oplost :
-          Scrub genoeg. Het is niet gezegd dat het alle mee-eters zal verwijderen, maar een paar zullen er wel meekomen. Ook houdt het je huid soepel en zal het de dode huidschilfers mee verwijderen. Toch een component van zo’n mee-eter uitgeschakeld.
-          Gebruik neusstrips. Je kan ze vinden bij de drogisterij en/of supermarkt maar je kan ze ook gemakkelijk zelf maken (filmpjes op YouTube genoeg!). De plakt de strip op een natte neus, laat de strip opdrogen en trekt ‘em er dan af. De mee-eters zullen zo meekomen ! Natuurlijk kan je dit niet doen als je mee-eters hebt op je rug, dan heb je echt véééél strips nodig.
-          Gebruik geen al te vette reinigingsproducten voor je gezicht, het kan alleen maar je poriën meer verstoppen.
-          Er bestaat ook een handige tool om mee-eters uit te drukken. De meningen zijn erover verdeeld of je ze nu moet uitdrukken of niet maar zolang je de tool eerst ontsmet met 70% alcohol, lijkt het me wel ok.

Hopelijk kan je je met deze tips wat mee-eter vrij houden !
Heb jij last van mee-eters?
Stay gorgeous !
Anke


Psst ... Deze namiddag komt de winnares van de winactie online !

1 opmerking: