zaterdag 27 juli 2013

Wat mag mee in je handbagage ?

Nu het vakantie is, gaan we met z’n allen volop op vakantie. De ene gaat kamperen in de Ardennen, de andere vliegt naar het andere eind van de wereld. Ze doen allebei hetzelfde : op vakantie gaan, maar ze zijn toch verschillend. Diegene die naar de Ardennen gaan, kunnen al eens iets meer meenemen en zijn niet gebonden aan regels van het aantal kilo dat ze mogen meesleuren. Diegene die met de vlieger op reis gaan, moeten toch een beetje rekening houden met wat ze allemaal in hun koffer steken. Zoveel mogelijk in je handbagage steken dan maar ? Ik dacht het niet ! Vandaag leg ik jullie uit wat mee mag in je handbagage en wat niet !

 

Hoeveel kilo je mag meenemen, hangt af van met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt. De algemene regel is dat je koffer niet meer dan 32 kg mag wegen. Dus wilde je je hele kleerkast in je koffer proppen ? Dan is de kans groot dat je serieus moet bijbetalen. 1 kg teveel kan al snel oplopen tot €60! Neem dus alleen het noodzakelijke mee.
 
Qua beautyproducten kan je zowat alles meenemen. In je handbagage moet het volume beperkt blijven tot 100 ml en je flesjes/potjes/... moeten verpakt worden in een transparante zak (denk maar aan een diepvrieszakje). Het makkelijkste is om van die kleine reisflesjes te halen (je kan ze vinden o.a. Hema), deze hebben het perfecte volume om mee te nemen. Flessen met meer inhoud, moeten spijtig genoeg gewoon in je bagage en mag je niet bij jou houden tijdens de vlucht. Pas ook op met flessen deo of haarlak, deze staan onder druk en op grote hoogte kunnen deze wel eens voor problemen zorgen. Zorg ervoor dat deze elk apart verpakt zitten. Moesten ze een keertje ontploffen, dan zit de rest van je bagage toch niet onder.
 
Verder is het ook altijd handig om samples mee te nemen. Als je op reis gaat voor een periode korter dan 14 dagen, dan zijn samples ideaal om te gebruiken. Ze zijn klein, hebben meestal het perfecte volume en eenmaal ze op zijn, kan je ze achterlaten en is er plaats voor nieuwe aankoopjes die je ter plekke hebt gedaan. Handig toch ? 
 
Met dit gezegd zijnde : have a nice trip ! 
 
Stay gorgeous !
 
Anke

0 reacties:

Een reactie posten