zondag 11 augustus 2013

Nieuwe aanwinst: Luka

Wie mijn blog al een tijdje volgt, weet dat ik al eens geschreven heb over onze (toen nog kleine) hond Filou (lees hier het artikel). Hij is ondertussen 2 jaar oud en een echte schat. Golden Retrievers zijn sowieso al heel zachtaardig, maar hij spant toch echt de kroon. Je kan ‘em knuffelen, aaien, ermee spelen... Hij heeft er geen enkel probleem mee. Hij kan wel enorm zielig kijken : telkens als we naar school of het werk gaan, kijkt hij je zo aan met zijn mooie, grote, bruine ogen (net zoals de Gelaarsde Kat zo enorm schattig kijkt in die ene scène van Shrek). Om te smelten gewoon ! We wilden daar wel iets aan doen zodat hij niet compleet alleen zit gedurende de dag. En die oplossing was ... Luka !



We dachten er al lang aan om een 2de hond erbij te nemen. Ik denk dat mijn ouders ‘hun’ ras wel gevonden hebben. Voordat we Filou in huis haalden, hadden we een Australian Shepherd (lijkt een beetje op een Border Collie, maar dan zonder staart), maar deze had enorm veel energie. Dat ras is gewoon om elke dag schapen te drijven, veel rond te lopen, etc. en dan is 3 keer per week wandelen en 2 keer per week hondenschool echt niet genoeg. Maar met Filou hebben we de hoofdvogel afgeschoten en aangezien het ons zo goed beviel, besloten we om er nog eentje bij te nemen. We zijn Luka vorige week gaan halen op dezelfde plaats waar ook Filou geboren is. Filou is er nog familie van ook : zelfde papa, andere mama. Luka heeft meteen onze harten gestolen, zo’n schattig ventje dat hij is!

 
 
We dachten eerst dat Filou enorm jaloers zou zijn (dat is hij namelijk wel) maar het viel al bij al nog best mee. Ook voor hem was het even wennen aan nieuw leven in de brouwerij. Waar er eerst jaloezie was, is er nu bescherming. Als er iets gebeurd met Luka, is hij er als de kippen bij om ‘em te beschermen; echt heel lief om te zien. Tja, hij is niet voor niets grote broer nu, hé? Nochtans kan Luka Filou ook niet echt gerust laten. Bijten in de oren, wat uitdagen, ... Ze kunnen er wat van maar als je ze dan ’s avonds ziet als ze samen op een mat liggen: de schattigheidsfactor is hoog op dat moment. Ik weet nu al dat ze de beste vrienden gaan worden (mits wat gevechtjes als ze groter worden, het zijn tenslotte 2 reutjes). Met de hondenschool starten we pas over 2 weken. Hij moest eerst door de dierenarts ‘goedgekeurd’ zijn qua vaccinaties, ziektes,... voordat hij in contact mocht komen met andere honden. Dat is nu allemaal achter de rug, dus nu is het nog even ‘vakantie’ voor hem, maar binnenkort kan hij er ook invliegen !

 

Kan jij weerstaan aan zijn schattigheid ?
 
Stay gorgeous ! 
 
Anke

0 reacties:

Een reactie posten