zondag 29 september 2013

Issey Miyake - Eau d'Issey Florale

Blogposts over parfums vind ik altijd moeilijk om te schrijven. Geuren zijn voor iedereen persoonlijk : het is niet omdat ik een parfum graag ruik, dat jullie dat ook doen. Maar vandaag deel ik met jullie een parfum die jullie wel eens moeten ruiken : Eau d’Issey Florale van Issey Miyake. Ik zal mijn best doen om zo goed mogelijk de geur te beschrijven maar jullie zullen ook wel weten dat dat echt niet makkelijk is. Ik waag er mij toch aan !

 


Ik had nog een Ici Paris XL bon liggen van mijn verjaardag en het werd wel eens tijd dat ik die eindelijk eens ging gebruiken. Oorspronkelijk was ik van plan om ‘La petite robe noire’ van Guerlain te kopen maar het staaltje van deze van Issey Myake heeft mijn gedachten doen veranderen. Natuurlijk ruikt een staaltje niet zoals de vloeistof in een full-size fles (daar heb ik me al eens serieus door laten misleiden) dus wilde ik ‘em eens in de winkel ruiken.


En wat kan ik zeggen ? Ik was verkocht ! De naam ‘florale’ doet je al wel vermoeden naar wat deze parfum kan ruiken ? Inderdaad, naar bloemen. Normaal gezien ben ik niet zo voor die pure bloemige geuren (ik weet dat anderen daar zot van zijn!) maar hier zit iets in waardoor ik het wel kan verdragen. Verrassend !
 
De noten ? De topnoten worden beschreven als een roos die opengaat, vermengd met een beetje mandarijn. De hartnoten bevatten lelie. In de basisnoten zitten vooral wit hout en musk om de parfum uit te balanceren met het bloemige. Resultaat ? Een parfum die je wel een keertje zou moeten ruiken.
 
Issey Miyake 'Eau d'Issey florale' kan je bij de parfumerie krijgen voor €58 voor een fles van 50 ml.
 
Welke parfum staat nog op jouw verlanglijstje ?
 
Stay gorgeous !
 
Anke

0 reacties:

Een reactie posten