maandag 18 november 2013

Publiekelijk opmaken : to do or no-go ?

Snel even je lippen bijstiften of je hele make-up look op de trein doen ? Het kan ! Maar doe je het ook ? Je in het openbaar opmaken, zit misschien niet zo in ons ingebakken. Al de blikken die je toegeworpen krijgt : iets voor jou ?

 

Vrouwen worden niet graag op hun vingers gekeken, zo ook niet als ze hun make-up doen. Om eerlijk te zijn : ik heb nog nooit iemand haar volledige make-up zien doen in de trein bijvoorbeeld. Mensen zouden maar gaan staren. Elke stap die je doet, wordt gevolgd. Elke uitschuiver die je maakt, wordt gezien. Niet zo leuk ? Vind ik ook niet. Maar soms moet het gewoon : je hebt je overslapen en je moet per sé de volgende bus halen, je merkt dat je een stap in je make-up routine bent overgeslagen, etc.
 
Natuurlijk zijn er van die kleine dingetjes die je wel even snel kan bijwerken : je lipgloss/lipstick/lippenbalsem doe ik al snel in de trein. Maar blush/mascara/poeder ? Nee, dat gaat een stapje te ver. In een toilet : geen probleem, maar niet op een trein/bus/... Chapeau voor de mensen die dat wel doen (al dan niet omdat ze het moeten). Mij zul je het niet snel zien doen.
 
Op zich moet ik het wel vinden kunnen dat je je kunt opmaken op openbare plaatsen. Hey, er zijn zoveel mensen die met hun iPod meebrullen op een trein, waarom zou jij je dan niet kunnen opmaken ? Bij die 2 situaties krijg je blikken toegeworpen, but so what ? Ik heb al meer bizarre dingen op een bus/trein meegemaakt, I tell you ...
 
Maak jij je wel eens publiekelijk op ?
 
Stay gorgeous !
 
Anke

4 opmerkingen:

  1. Eigenlijk maak ik me nooit in publiekelijk op, vind het al vervelend om het op de wc te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe het ook nooit. Ik heb het ooit iemand zien doen en de hele wagon (zat in de trein) stonk naar nagellak. Ik gaapte wss ook om te kijken of ze het wel goed deed :p.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, niet de beste reiservaring zo te horen ! :p Zou ik ook doen hoor ;D

      Verwijderen
  3. Als ik echt te laat zou zijn voor een afspraak zou ik het wel doen, maar ik doe het liever rustig thuis.

    BeantwoordenVerwijderen