maandag 2 december 2013

Aangepaste gezichtsverzorging in de winter

Dagen met veel regen en temperaturen onder 0°C : geen goede combinatie voor onze huid. Vooral deze maanden (en waarschijnlijk ook de eerste 3 komende maanden) zal het weer een serieuze negatieve invloed hebben op onze huid : droog en schilferig, niet iets waar we heel erg blij mee zijn. In de zomer gebruikten we lichte dagcrèmes en lippenbalsems met veel SPF maar dat is al lang niet genoeg meer om onze huid te hydrateren. Pas je gezichtsverzorging dus aan in de winter ! Vandaag laat ik jullie de mijne zien.


1. Hou je huid vrij van dode huidcellen
Of het nu winter of zomer is : je zou je huid toch moeten vrijhouden van dode huidcellen. Dode huidcellen zijn de eerste reden van afschilfering. Niet zo leuk, toch ? Scrub je huid eens in de week. De toplaag van je huid wordt dan verwijderd en je blijft achter met een zacht velletje.

2. Reinig je huid
Natuurlijk moet je je huid elke dag reinigen, zeker als je make-up draagt. Maar ook als je geen make-up draagt, kan je een tonic gebruiken die je gebruikt als een milde reiniging. Kies een tonic die bij je huidtype past, zo ben je zeker dat je huid de juiste ingrediënten krijgt.

3. Draag zorg voor je huid
Zorg dragen voor je huid is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat is zorg dragen voor je huid ? Vermijd allereerst zoveel mogelijk producten met alcohol. Deze drogen je huid heel erg uit. Gebruik liever producten die hydrateren, zeker in de winter heb je dit hard nodig. Ga op zoek naar producten met shea of jojoba-olie, deze zijn het meest voedend.

4. Vergeet je ogen niet !
Velen vergeten de huid rondom de ogen. Niet doen ! Er bestaan niet voor niets oogcrèmes ! Je hebt niet zo heel veel product nodig, maar het kan wel wonderen doen. Vooral na een nachtje uitgaan, kan een oogcrème je helpen om je er 's anderdaag net ietje wakkerder te laten uitzien.

Met dit gezegd zijnde : hier de producten die ik gebruik !

 
Om te scrubben, gebruik ik deze Biocura Zachte Gezichtspeelinggel. Deze bevat van die hele fijne deeltjes die veranderen in een soort zeep eenmaal je uitgescrubt bent, zalig ! Je huid voelt nadien zo zacht aan ! Echt een aanrader.

 photo DSCN5890.jpg
 
Als tonic gebruik ik nog steeds deze van Kruidvat Pure. Het trekkerig gevoel is er nog steeds, maar ik vind het niet meer onaangenaam. Er zit ook niet al te veel alcohol in zodat 'ie mijn huid niet extra uitdroogt (geen goed idee tijdens die koude winterdagen !)
 


 
Om nadien goed te hydrateren, heb je toch een iets dikkere crème nodig. Vooral 's avonds gebruik ik met veel liefde deze Kruidvat Hydraterende Nachtcrème. Een luchtige maar zeer hydraterende crème tegelijk. Niets beter dan je huid net dat ietsje extra te geven.
 
 
Als laatste herkennen jullie deze schat nog wel ? Deze Kruidvat Q10 oogcrème is al jaren een favoriet van mij. Trekt snel in en werkt verfrissend. Hydrateert en voelt licht aan rond de ogen. Meer moet je niet hebben, toch ?
 
Hoe pas jij je gezichtsverzorging aan deze winter ?
 
Stay gorgeous !
 
Anke 


0 reacties:

Een reactie posten