zondag 16 november 2014

Anatomicals Eye Cream

Anatomicals is een merk waar ik nog niet veel van gehoord had maar die aan het opklimmen is qua bekendheid. Hier in België kan je het helaas niet fysiek in de winkels bewonderen, dus je moet het al online bestellen. Anatomicals staat vooral bekend voor zijn goede skincare en gezichtsmaskers en dat aan een laagp prijsje. Deze oogcrème wilde ik al heel lang testen. Zo gezegd, zo gedaan !


De verpakking valt meteen op : felroze met de uitleg er goed duidelijk op. Daar hou ik van : geen poespas maar meteen waar het op staat. Het tubetje lijkt misschien niet groot, toch zit er zo'n 15 ml in. Het tubetje eindigt in een soort 'kegeltje' (is daar eigenlijk een goede naam voor?) waardoor het product met niet teveel tegelijk eruit komt. Werkt nog eens zuinig ook.



Wat is nu juist een oogcrème ? Een oogcrème gebruik je om de omgeving rond je ogen te hydrateren. De huid onder onze ogen is het dunste van het lichaam waardoor het heel gevoelig is voor schade van buitenaf (denk maar aan de zonnestralen). Een oogcrème zorgt ervoor, buiten de hydratatie, dat die schade beperkt blijft. 'En je dag-& nachtcrème dan?' zie ik je al denken? Dat kan inderdaad ook wel helpen maar doordat je huid op je gezicht vaak dikker is dan die van onder je ogen, zijn de ingrediënten in je gewone dag-& nachtcrème vaak te heftig. Een oogcrème is dus beter om te gebruiken !

Deze oogcreme heeft een soort gelstructuur. Dus geen echte crème ! Hij trekt snel in waardoor hij onmiddellijk de omgeving rond mijn ogen verkoelt. Wat fijn ! Geen gedoe met lang wachten totdat alles is ingetrokken voordat je kan gaan slapen. Pluspuntje ! Doet hij nu verder nog iets, naast verkoelen ? De huid onder mijn ogen is zeker gehydrateerd. En hydratatie onder je ogen, betekent minder wallen ! Ik zeg niet dat ze volledig verdwijnen maar ze vallen toch minder op!


Conclusie : een fijne basic oogcrème. Doet niets uitzonderlijk maar verzorgt op een goede manier de huid onder je ogen. Een aanrader !

De Anatomicals Eye Cream kan je vinden bij de MisslLipgloss Shop voor €4,95.

Welke oogcrème gebruik jij ?

Stay gorgeous !

Anke

2 opmerkingen: