woensdag 14 januari 2015

Je omgeving over je blog vertellen

Mijn blog is op weg naar zijn 4-jarig bestaan. What ! Waar is de tijd ! Ik begon op het einde van het 6de middelbaar met bloggen en ben sindsdien er helemaal weg van. Op die 4 jaar tijd heb ik ongelofelijk veel geleerd over het opbouwen van een site, contacten leggen, vrienden maken, etc. Het heeft wel een tijdje geduurd eer mijn omgeving het wist van mijn blog...
Toen ik net begon, wisten alleen mijn ouders en mijn broer het. Ik moest het hen wel vertellen aangezien ze er ooit wel eens zouden achter komen (zo lang achter een computer zitten, is ook niet normaal). Buiten hen, wist niemand het. De tijd aan de universiteit brak aan en ik maakte nieuwe vriendinnen. Als ze in het begin vroegen wat mijn hobby's waren, antwoordde ik neutraal. 'Boeken lezen, eens uitgaan, ...', terwijl dat bloggen een grote hobby werd. Het heeft tot het 2de jaar van de universiteit geduurd eer ik het aan hen vertelde (en dat nog wel op onze vakantie in Turkije!). Ze hadden op zich wel een vermoeden, denk ik aangezien ik altijd de nieuwtjes op beautygebied als eerste wist, nog voor de producten in de winkels lagen. Gelukkig reageerden ze er heel leuk op en zijn ze trouwe lezers geworden (I love you !).

Nu was de familie aan de beurt. Aangezien ik steeds meer overtuigd was dat dit een leuke hobby was en dat ik dit echt wilde blijven doen, wilde ik het hen graag vertellen.  Bloggen is nu geen hobby als een ander en bloggen over beauty al helemaal niet dus twijfelde ik ... Maar via mijn broer kwam mijn nichtje erachter, mijn nichtje vertelde het tegen mijn oom en zo ging het maar verder. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje. Gelukkig reageerden zij er ook leuk op ! Eerst snapten ze het wel niet echt ('Waarom maak je filmpjes op YouTube?') maar na ook mijn blog gelezen te hebben en ik het hen had uitgelegd over hoe alles in elkaar stak, vonden ze het leuk. Ik heb zelfs onlangs aan mijn oudste neef gevraagd of hij een idee had om de site wat te vernieuwen. Had me dat een aantal jaren geleden gezegd, ik zou je niet geloofd hebben. Ik zou het bloggen als 'mijn geheimpje' aanzien hebben. Langzaam kwamen ook vrienden van mijn ouders het te weten, durfde ik het al eens langs mijn neus weg te vertellen dat ik blogde en zo ging de bal aan het rollen.


Het vertellen aan je omgeving dat je een blog hebt, klinkt misschien eng maar uiteindelijk is het toch ook maar een hobby zoals een ander? Het heeft bij mij ook wel een tijdje geduurd eer ik het durfde te zeggen maar uiteindelijk mag je fier zijn op wat je hebt bereikt met je blog en moet je je er helemaal niet over schamen. Een blog is een online dagboek, een ongeschreven boek dat je zelf vult met je ervaringen, verhalen of eender wat. Het is van JOU. Als jij trots bent op je werk, dan moet je je vooral niets aantrekken van wat anderen zeggen.

Mede-bloggers : hoe hebben jullie het verteld aan je omgeving over je blog ?

Stay gorgeous !

Anke

6 opmerkingen:

 1. Bij mij is het nog steeds top secret en dat ga ik voorlopig ook zo houden! Maar je verhaal zet me wel aan het denken, al iedereen er zo positief over reageert bij bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn steun heb je sowieso, ook al vinden het anderen maar stom <3 Je mag fier zijn op je werk !

   Verwijderen
 2. Ik ben er gewoon pats-badaboom voor gegaan! Ik was al een beetje het aanspreekpunt voor alle beauty-issues in de vriendenkring, dus dat bloggen deed ze nog niet zo hard schrikken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laura, de wandelende beautygids : tot uw service ! :D Top joh ! Met het bloggen kan je veel meer mensen bereiken dan alleen je vrienden ;)

   Verwijderen
 3. Wat grappig hoe het is gegaan. Mijn ouders wisten het 5 jaar niet dat ik blogde :P Sinds kort weten heel veel mensen het en ik krijg alleen maar leuke reacties. En mijn ouders laten het echt aan iedereen zien haha :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mij wist iedereen 't meteen, is nooit een geheim geweest :-) Het gebeurt nog altijd wel dat mensen niet goed snappen wat bloggen precies inhoudt.

  BeantwoordenVerwijderen