maandag 16 februari 2015

Kwasten : the basics

Ik krijg vaak vragen over mijn kwasten : waar haal ik ze, welke kwasten heb ik nodig, ... Vragen die soms wat intimiderend kunnen lijken. Er zijn heel wat merken op de markt die kwasten verkopen (daarover binnenkort een apart artikel!) en ook de soorten kwasten lijken wel oneindig. Ik zet voor jullie de basics op een rijtje !


1. Foundationkwast
We beginnen bij het begin : een foundationkwast. Door de jaren heen zijn er verschillende soorten gemaakt. De allereerste kwast was een platte foundationkwast maar deze heb ik zelf amper gebruikt. Ik had het gevoel dat het mijn foundation niet goed aanbracht en het zo voor een maskereffect zorgde. Ik stapte al snel over naar een stippeling kwast omdat deze alles deed wat ik verwachtte : m'n foundation er zo natuurlijk mogelijk laten uitzien. Zijn deze 2 kwasten toch niet echt je ding ? Dan heb je natuurlijk nog de sponzen. Ik was er in het begin niet echt fan van, maar door alle vooroordelen aan de kant te schuiven en 'em toch te gebruiken, ben ik er serieuze fan van geworden ! Ik gebruik tegenwoordig deze Real Techniques Miracle Complexion Sponge meer dan mijn stippeling kwast. Even nat maken, goed uitknijpen en dan je foundation er al deppend mee aanbrengen. Het geeft een prachtig resultaat, al zeg ik het zelf.


2. Poederkwast
Deze naam verraadt al voor wat dat het dient ... Inderdaad, poeder. Een grote poederkwast is essentieel om je foundation mee af te poederen zodat alles mooi blijft zitten gedurende de dag. Als je 'em schoonmaakt, kan je 'em onmiddellijk ook gebruiken voor bronzer ! Zo hoef je geen 2 aparte kwasten hebben.


3. Blushkwast
Ook hier zegt de naam het zelf : een blushkwast is om je blush aan te brengen. Deze kwast is, in vergelijking met de poederkwast, minder rond en heeft minder haren waardoor de blush minder heftig kan worden aangebracht. Een schuin afgesneden variant bestaat hier ook van : hiermee kan je je blush heftiger aanbrengen, net alsof je contourt. 


4. Platte oogschaduwkwast
Hop, naar de ogen. Een platte oogschaduwkwast is toch wel essentieel om een mooie ooglook te maken. Doordat 'ie plat is, kan je het pigment van je oogschaduw echt goed op je oog aanbrengen zodat de kleur mooi tot zijn recht komt. Met de tip van deze oogschaduwkwast kan je oogschaduw onder je oog aanbrengen. Eyeliner op je bovenste ooglid aanbrengen met de tip, is ook mogelijk waardoor je een smokey effect krijgt aangezien de tip niet zo verfijnd is in vergelijking met een eyelinerkwastje.5. Blending kwast
Van een platte oogschaduwkwast gaan we naar fluffy. Een blendingkwast is vaak wat minder stevig dan een platte oogschaduwkwast omdat je je oogschaduwkleuren mooi moet kunnen vervagen.6. Eyelinerkwast
Een eyelinerkwastje komt in 2 vormen : een recht of een schuin afgesneden kwastje. Welke je gebruikt, moet je voor jezelf uitmaken. Ik gebruik graag het schuin afgesneden kwastje aangezien ik het gevoel heb dat ik daar de meeste controle mee heb maar dat kan voor jou dus anders zijn.


Hopelijk heb je een idee gekregen welke kwasten essentieel zijn. Natuurlijk kan je makkelijk je collectie uitbreiden met een kwast voor highlighter, bronzer, wenkbrauwen, ... Dit zijn echt de basics die je kan gebruiken om dagelijks je make-up aan te brengen.

Welke kwast(en) gebruik jij dagelijks?

Stay gorgeous !

Anke

1 opmerking:

  1. Fijn artikel! Ik gebruik voor foundation een platte foundationkwast van Real Techniques en daar ben ik heel blij mee. Voor de rest gebruik ik ook net als jij een poederkwast, blushkwast, platte oogschaduwkast en blending kwast. Een eyeliner kwast heb ik niet omdat ik dat eigenlijk nooit aanbreng.

    BeantwoordenVerwijderen