zondag 9 augustus 2015

Beauty Travel Essentials

Juli en augustus zijn de maanden van op reis gaan. Natuurlijk kan je op ieder moment van het jaar op reis gaan maar de meeste mensen hebben in juli en augustus vakantie, de kindjes zijn thuis van school en dan kan er samen op vakantie gegaan worden. Ik heb al eens een artikel gemaakt over wat je allemaal mee kan nemen op reis (klik hier om het artikel te lezen) maar ik wilde me even meer toespitsen op de essentiƫle dingen in je handbagage (op het vliegtuig, in de trein of in de auto). Dingen die je zeker niet mag vergeten want die je gewoon NODIG hebt (wel, ik toch ?). Hou een papiertje bij de hand, want hier komt het !


Dat we onze GSM, zakdoek, zonnebril, sleutels en portefeuille met ID en geld niet mogen vergeten; spreekt voor zichzelf. Maar wat dacht je van desinfecterende handgel ? Of je nu met de trein,  het vliegtuig of de auto op reis gaat; zo’n handgel kan heel goed van pas komen. Je weet niet wanneer je volgende keer je handen kan wassen en met zo’n klein flesje kom je al een heel eind. Niets ergers dan een vies gevoel hebben. Een mini flesje deo en vochtige doekjes kunnen ook een life saver zijn als je je even snel wilt opfrissen. Pas wel op met dat flesje deo als je dat meeneemt in je handbagage voor je het vliegtuig instapt. Normaal accepteren ze kleine volumes zonder problemen maar om zeker te zijn, kan je het altijd eens navragen aangezien het gas onder druk staat en het misschien niet veilig is om mee te nemen op grote hoogte. If you never ask, you’ll never know.  

Als het warm is, komt een kleine waterspray zoals MAC Fix+ ook heel goed van pas. Gewoon je gezicht al eens verfrissen, koelt je af. En je reisgenoten gaan je ook dankbaar zijn dat je aan hun verfrissing gedacht hebben, haha ! Pas ook hier weer op met de hoeveelheid als je gaat vliegen. Gelukkig bestaan de meeste dingen wel in travel size, dat je veilig de controle kan doorkomen.

Wat er verder ook in hoort, is een lippenbalsem. Klinkt misschien heel basic maar gegarandeerd dat je droge lippen krijgt door het reizen. Met het vliegtuig ga je de hoogte in en droogt je huid sneller uit. Met de auto en trein heb je dat zo niet maar reken maar dat je de hoogte niet in moet om droge lippen te krijgen. TIP : neem een lippenbalsem in stickvorm mee. Dat brengt ten eerste veel makkelijker aan maar ten tweede : tijdens het reizen wil je toch niet met je vieze vingers in een potje lippenbalsem zitten waarna je dat op je lippen smeert ? Wie weet wat je zo allemaal binnenkrijgt … 

Wat neem jij mee in je handbagage ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten