vrijdag 13 januari 2017

Het prachtige LA

Een tripje waar ik al die maanden naar had uitgekeken, waar ik naar toegeleefd had: LA. Initieel wou ik niet naar LA gaan omdat ik het nu eenmaal niet echt heb voor héle grote steden. Santa Barbara is te vergelijken met Leuven (wel, .. net ietsje groter maar toch) en daarom bevalt het leven hier me maar al te goed. LA vond ik gewoon net ietsje te groot: leuk om te bezoeken, niet om te wonen. Dat wil niet zeggen dat ik het niet wou verkennen! De 2de januari vlogen mijn nichten over en stond ik ze op te wachten. De eerste week van het nieuwe jaar spendeerden we dus samen in LA. Nog beter : ik vierde er mijn verjaardag. 24 jaar en in LA : iets om nooit te vergeten. Vandaag lezen jullie mijn verslag !


Een week hebben we in LA rondgelopen. Letterlijk gelopen. Gestapt. Elke dag minstens zo'n 10 km (mijn voeten...). LA is een grote stad. We hadden maar een week dus we moesten zoveel mogelijk gezien hebben op een korte tijd. De eerste dag gingen we 'even snel boodschappen doen'. Het heeft ons uiteindelijk een halve dag gekost om alles bij elkaar gesprokkeld te krijgen. Daarna was het plan om het Hollywood sign te gaan bekijken. We zijn een heel stuk opgeklommen maar verder geraakten we helaas niet (of we hadden een verkeerde weg genomen?). Even in het midden van de straat gaan staan om een leuke foto te nemen want tja... voor een goede foto heb je al wel wat over.Dag 2. Walk of Fame ! Ons appartement lag maar 15 minuten wandelen van deze o zo bekende straat dus moesten we niet al te veel zoeken. Op deze straat bevond zich ook onder andere het Hard Rock Café, Madame Tussauds en verschillende winkels zoals MAC, H&M en Zara. Onze ogen hebben we wel uitgekeken, dat zeker en vast. Zoals in de film, dat is zowat de enige beschrijving dat ik je kan geven.
De derde dag gingen we naar Venice Beach en Santa Monica. Deze 2 plaatsen stonden zo hoog op mijn lijstje om te bezoeken aangezien ik andere mensen er prachtige foto's zag maken. En eerlijk? De Noordzee bij ons zal nooit meer hetzelfde zijn. Het was er prachtig! Venice Beach kennen we allemaal van de lange promenade met winkeltjes, het grote skatepark in het midden van het strand en vooral ook de graffiti zoals hieronder. Het is moeilijk om de sfeer uit te leggen: creatief, dynamisch en vooral .. Amerikaans. De Amerikaanse vibe kon je hier heel goed voelen.De laatste dag: mijn verjaardag. Ik vond het op zich al heel bijzonder dat ik mijn verjaardag zou vieren in Amerika, laat staan in LA ! Aangezien ik mijn bus naar Santa Barbara geboekt had rond half 8 's avonds op LAX, moest ik zien dat ik op tijd vertrok aan het appartement om LA traffic voor te zijn (want eenmaal je daarin vastzit ... Miserie!). Ik vertrok dus om 4h en ja, wat ik verwachtte was waar: ik heb een tijdje (lees: 3 uur) moeten wachten op LAX eer ik mijn bus kon nemen. Maar op zich was dat geen ramp, liever te vroeg dan te laat. Om half 11 was ik 'thuis'; even snel alles uitgepakt en dan gaan slapen... Ik was pompaf.


LA was fantastisch ! Ik was er nog maar 1 keer eerder geweest met de Lakers maar dat was de andere kant van waar we nu zaten. Ik heb bijzonder mooie plekjes gezien (Venice Beach stole my heart) en ben enorm blij dat ik dit allemaal samen met mijn nichten kon doen. Mijn voeten zijn ondertussen weer een beetje genezen van de bleinen maar het was het allemaal waard !

Stay gorgeous !

Anke

2 opmerkingen:

  1. Amai wat is LA prachtig! Ik ben nog nooit aan die kant van Amerika geweest (ik ga altijd naar Florida) maar nu gaat LA toch wel op mijn lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker het bezoeken waard, vooral Venice Beach ! <3

    BeantwoordenVerwijderen