woensdag 9 augustus 2017

Waarom bloggen en filmen moeilijk is voor het moment

Je hebt het ongetwijfeld de voorbije weken gemerkt: het is stil op PfB. Waar normaal elke week 4 artikelen en een filmpje online kwamen, is er voor het moment weinig nieuwe content te ontdekken. Alles heeft een reden, ook dit verschijnsel. In deze blogpost wil ik jullie vertellen wat er voor het moment allemaal gaande is, waarom er niet gepost wordt. En waarom het misschien niet zal beteren …


Wat we allemaal weten: ik werk nu. Waar ik als student kon multitasken om content te maken en te filmen tussen het samenvatten door, lukt dat hier met het werk niet. Het bedrijf waar ik werk, heeft de afgelopen maand wat IT-problemen gehad waardoor ik mijn computer kwijt was om na te kijken. Ik werk als Business Support dus als er iets is wat belangrijk is, is het mijn computer wel. Bestellingen, opvolgingen van kalibraties, … Ik heb het allemaal op mijn computer staan. En aangezien dat dat net voorviel toen ik 1,5 week werkte, betekende dat ik niet veel kon bijleren. Al de programma’s die ik moest gebruiken, waren down. Ik moest offline werken. Als je nieuw in het bedrijf bent, is dat moeilijk want je moet eerst alles online afhandelen voor je überhaupt iets offline kan doen (gelukkig was mijn badge in orde dat ik toch al binnen kon in mijn bureau!). Nu al de problemen opgelost zijn, is het alle hens aan dek. Ik leer elke dag zoveel bij en dat vreet energie, geloof mij. Al het werk dat de afgelopen maand is blijven liggen, moet nu ingehaald worden. Net of je een lange vakantie achter de rug hebt maar als nieuwe is dat eens zo erg. Je moet mee met de rest maar tegelijkertijd moet je alles nog leren. Ik ben ’s avonds doodop.

Avondactiviteiten. Ik zit de ganse dag naar een computerscherm te staren waardoor ik ’s avonds gewoon geen zin meer heb om mijn laptop erbij te pakken en artikels te beginnen schrijven. Ook heb ik het fitnessen weer opgenomen, iets wat ik nu samen met mijn broer doe. Drie keer per week sta ik daar af te zien en toch … Het doet zo’n deugd erna. Even goed afreageren, al de stress kwijt zijn … Wat ook betekent dat ik pas rond 20h thuis ben, ik mij douche, eet en in mijn bed kruip. Voor je het weet, is het al weekend en heb ik niks gedaan voor mijn blog. Bekijk het als me-time. Met al dat gedoe op het werk heb ik het even nodig om mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen.

En daar zeg je nog zoiets: weekend. Doordat ik ga werken, is het weekend het enige waar ik kan afspreken met vrienden. Geloof mij, mijn weekends zitten vol tot eind augustus. Ik kom er dus niet aan toe om te filmen. Dan denk je dat ik dat misschien eens op een avond kan doen maar dan is het licht niet goed meer. Ik film nog altijd met natuurlijk daglicht en nu we richting herfst gaan, zie je het licht ’s avonds zo veranderen. Dat is dus de reden dat ik al 2 maanden geen filmpje heb kunnen uploaden. Ik heb ideeën genoeg die ik wil uitwerken, maar ik heb voorlopig gewoon de tijd er niet voor. Soms probeer ik is iets tussenin uit te werken – letterlijk tussen de soep en de patatten – maar het komt er altijd niet van. Jammer eigenlijk want ik doe mijn blog en YouTube zo graag !

Een laatste ding dat mee kan spelen in dat er geen nieuwe content online komt: de inspiratie en het origineel zijn. Zoals ik in mijn vorige blogpost zei, is het moeilijk om nog heel origineel uit de hoek te komen. Over zowat vanalles is al geschreven. Bloggen is nog steeds populair maar YouTube is populairder. Waar ik vroeger vanalles uit mijn vingers kon toveren, zit ik soms echt een halfuur naar een wit blad te staren omdat ik gewoon niet weet wat schrijven. Een writer’s  block is altijd mogelijk natuurlijk maar het mag niet blijven duren. Doordat ik dan zo weinig tijd heb en mijn inspiratie niet op rolletjes loopt, wordt er dus ook maar weinig gepost. Ik vind het enorm jammer hoe het nu loopt maar het kan gewoon even niet anders. Ik probeer dingen voor te bereiden, ik heb gewoon eens een dag nodig om alles op rijtje te zetten, foto’s te trekken en mijn blogposts in te plannen. 

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten