zondag 11 november 2018

Waarom ik in de niche 'beauty' blijf

De trend is al langer gaande : blogs die van 'niche' veranderen. Toen ik begon met bloggen, waren er heel veel beautyblogs of begonnen veel mensen met een beautyblog. Bloggen over lifestyle, fitness, ... was over het algemeen minder bekend. Maar recent (toch al bijna een jaar dat ik dit zie) zie ik heel veel bloggers switchen van 'niche'.


Of ze beginnen helemaal opnieuw onder een nieuwe naam, of ze passen hun blognaam aan zodat ze bredere topics kunnen coveren. En dat is logisch. Er bestaan zoveel blogs en YouTube-kanalen dat het moeilijk blijft om over 1 ding te blijven babbelen. Er is al zoveel geschreven en online gekomen dat alles zowat gecoverd is. En toch ... Ik ben nieuw meteen van plan om mijn beautyblog anders te maken.

Ik beschouw mezelf als een beautyblogger. Ik ben beginnen bloggen over beautyproducten en alles daarrond omdat het me erg interesseerde (what's in a name, right?). Ik kon uren vullen en blogposts volschrijven met dingen die ik bijleerde, dingen die ik ontdekte, etc. En om eerlijk te zijn : ja, mijn inspiratie is geminderd met de jaren. Zoals ik al zei: er is al zoveel geschreven dat het moeilijk wordt om nog creatief uit de hoek te komen. Van smokey eyes zijn al tientallen filmpjes gemaakt; dat droogshampoo een heilige graal is, weet iedereen ondertussen, om nog maar te zwijgen over het feit dat bronzers met glitter not done is. Maar net daarom wil ik in mijn niche blijven, het is een challenge voor mij om er iets creatiefs uit te krijgen. Hier en daar zwier ik er eens een persoonlijk artikeltje tussen omdat ik vind dat jullie mij mogen leren kennen als Anke, niet als blogster van PfB. Ik schrijf dit voor jullie, dus weten wie dat er achter de computer zit, mag daarom geen geheim zijn.


Er zullen altijd wel nieuwe beauty producten op de markt verschijnen, dus zonder artikels geraak ik nooit. Toch is het niet zo makkelijk als het lijkt. Je wil namelijk niet de ene review na de andere lezen, er moet wat afwisseling zijn. Ik probeer wat variatie te brengen in artikels zodat het niet te saai wordt om te lezen. Net daarin zit de challenge want over wat schrijf je als alles al geschreven is ? Suggesties zijn dus altijd welkom, ik luister graag naar jullie feedback !

Stay gorgeous !

Anke

1 opmerking:

  1. Groot gelijk! Ik vind het leuk dat je over beauty blijft schrijven, dingen over jezelf lees ik natuurlijk ook graag!

    BeantwoordenVerwijderen