dinsdag 26 november 2019

Wat betekent gelukkig zijn voor jou ?

'Wat betekent gelukkig zijn voor jou?'. Heb je die vraag al eens aan jezelf gesteld ? Niet zo gemakkelijk om op te antwoorden ? I know, ik heb er ook even over moeten nadenken. Ik zou snel wat dingen kunnen opnoemen zoals 'elke dag mooi weer' of 'de lotto winnen' maar dat zijn eerder oppervlakkige antwoorden. Want als je er echt goed over nadenkt, zijn er andere dingen die mij gelukkig maken, die veel dieper gaan dan oppervlakkige antwoorden.


Ik heb jullie al verteld dat sinds de dood van mijn grootvaders, ik heel veel nagedacht hebt over gezondheid en het leven in het algemeen. Noem het een beetje filosoferen, het was een soort therapie voor mezelf door mezelf. Er is niks mis met even te blijven stilstaan bij het leven en bij het verleden - zeker nu het einde van het jaar er weer begint aan te komen. Gelukkig zijn, is voor mij een must. Ik heb vorig jaar een jaar slecht in mijn vel gezeten en het is toen dat ik besefte dat gelukkig zijn, zó zwaar onderschat wordt. Je beseft pas dat je het mist als je het niet meer hebt. Daarom dat ik een aantal maanden geleden beslist heb dat MIJN geluk prioriteit heeft.

Ik kan hier een wetenschappelijke uitleg geven over onze gelukshormonen maar dat ga ik jullie besparen (weet dat chocolade eten altijd helpt, haha!). Het zijn die stofjes in onze hersenen die ons een gelukkig gevoel geven. Je moet gewoon de dingen vinden die deze hormonen doet aanmaken in je lichaam. Een shoptripje maakt je gelukkig maar is maar van korte duur. Waar wordt je écht gelukkig van ? Waar leef je voor ? Waar sta je elke morgen voor op? Het kunnen kleine dingen zijn zoals bijvoorbeeld voor mij mijn havermout met rozijnen en honing als ontbijt. Daar sta ik écht elke morgen met veel plezier voor op. Maar het kan ook je werk zijn, als je bijvoorbeeld van je hobby je werk hebt kunnen maken. Dan hoef je eigenlijk niet te gaan werken, je oefent je hobby uit met veel plezier.


Maar het kan ook verder gaan dan dat. Reizen, diepe vriendschappen, tijd spenderen met geliefden. Het hoeven niet altijd materiële dingen te zijn. Ervaringen, vrijwilligerswerk, etc. kunnen hier ook een voorbeeld van zijn. Waar haal jij voldoening uit? Wat is je grootste passie ? Het is goed om hier even te blijven stilstaan. Het leven is te kort om ongelukkig te zijn, jij kan je leven in de 'juiste' richting begeleiden. Ik kan heel gelukkig worden om in het weekend wat vroeger op te staan om naar de fitness te gaan. Waar velen dan is graag uitslapen, zit ik in een bijna lege fitness. Muziek op en gewoon een uur 'afzien', zonder al te veel pottenkijkers. Maar ook eens lekker koken en bakken in de winter maakt mij gelukkig (wat zei ik van chocolade?). Een glas wijn met een goed boek om even te ontspannen. Het zijn - echt waar - de kleine dingen in het leven die er toe doen. Carpe Diem.

Wat maakt jou gelukkig ?

Stay gorgeous !

Anke

2 opmerkingen:

  1. Wel, je gaat nu misschien lachen, maar geluk is voor mij het antwoord op de vraag "wat wil je als cadeautje voor je verjaardag/Kerst/Sinterklaas/....". Als het antwoord voor mij daar: "goh, ik zou het echt niet weten, ik heb al alles", dan ben ik gelukkig. Lichamelijke zaken natuurlijk buiten beschouwing gelaten he. Ik denk dat ik alles heb wat ik wil, een gezin, financiele stabiliteit en een leuke vriendenkring, en dat dat me gelukkig maakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aan zo iets was ik inderdaad ook aan het denken ! Materiële dingen zijn in mijn ogen bijzaak, het is de liefde en de mensen om je heen die het allerbelangrijkste zijn :D

      Verwijderen