zondag 19 januari 2020

Hoe je haar extra goed verzorgen in de winter

De winter is nefast voor ons lichaam, dat weten we allemaal wel. Je huid wordt droog, je hebt een vitaminen tekort, om nog maar te zwijgen over hoe lusteloos je je voelt. Ook niet onbelangrijk : de winter heeft invloed op je haar. Wie dacht dat alleen zon en zwembadwater in de zomer slecht was, is mis. Ook de winter is niet lief voor je haar. Dit is wat je er tegen kan doen !


Ik heb het vaker voor in de winter dan in de zomer : statisch haar. Alsof je in een stopcontact bent blijven steken. Dit heb ik vooral als het koud weer is maar het zonnetje schijnt - een mooie winterdag dus. Dit komt doordat er een tekort aan vocht in de lucht is waardoor je haar geladen wordt. Gebruik in de winter dus eens wat vaker een conditioner om dit tegen te gaan (al dan niet elke keer als je je haar wast). Het lost het statische probleem niet alleen op, ook zorgt het voor wat meer hydratatie in je haar. Een alternatief is een haarborstel volspuiten met haarlak en dan je haar doorborstelen maar dat lost het vochttekort niet op helaas...

Wat ook altijd goed is, is om je haar aan de lucht te laten drogen en zo weinig mogelijk warmte op je haar te gebruiken. Steil haar of krullen zijn heel mooi maar hitte is sowieso al nefast voor je haar, laat staan dat je dat elke dag doet. Probeer zo weinig mogelijk de haardroger te gebruiken, je haar zal je dankbaar zijn. Let wel op dat je niet met nat haar naar buiten gaat als het vriest : het kan namelijk bevriezen en afbreken !

Een intensief voedend masker is geweldig als je haar droog aanvoelt (is niet hetzelfde als gespleten punten!). Kies voor een maskertje met arganolie of Marokkaanse olie; deze olieën zijn rijker en daardoor ook meer voedend. Heb je fijn haar, dan kan je ook een iets lichter masker gebruiken om te voorkomen dat je haar sneller vet wordt. Wat je dagelijks kan doen, is je haar met kokosolie behandelen. Het voedt het haar en sluit de haarschubben waardoor het zacht en glanzend wordt. Liefst slaap je er een nachtje mee zodat het extra goed in je haar kan trekken. Over welk droog haar hadden we het weer ?

Wees over het algemeen voorzichtig met je haar. Ik merk dat, naarmate ik ouder word, mijn haar verandert - door leeftijd, door hormonen, ... Je haar is, samen met je huid, een van de tekenen van jeugdigheid. In de winter verlies ik veel meer haar dan in de zomer, oa doordat we een tekort hebben aan vitamine D. Je haar (en nagels) wordt brozer en breekt gemakkelijker af of valt uit. Het is daarom belangrijk er extra aandacht aan te besteden tijdens de koude wintermaanden. Better safe than sorry.

Hoe ga jij je haar extra verzorgen ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten