woensdag 15 januari 2020

'Hoe gaat het met je?'

Een simpele vraag die ik niet zo vaak beantwoord. Ik schrijf wel persoonlijke posts (zoals mijn Snapshots en artikels over body positivity) maar verder hou ik me aan mijn onderwerp over beauty, terwijl ik net wel wil proberen om persoonlijker te worden. Niets leuker dan te weten wie er achter de computer artikeltjes zit te typen, toch ?


Maar om op de vraag te antwoorden : met mij gaat het goed. Ik heb net mijn 27ste verjaardag gevierd met de liefste mensen om me heen. Als kind keek ik altijd uit naar mijn verjaardag. Hoe ouder ik word, hoe minder 'speciaal' ik die dag vind maar eigenlijk moeten we elke (verjaar)dag vieren. Dat is wel iets dat ik afgelopen jaar beseft heb : leef elke dag alsof het de laatste is. De verhalen die ik de afgelopen tijd heb gehoord van collega's en vrienden, laten me nadenken over het leven. Dat het inderdaad morgen al gedaan kan zijn. Steeds maar blijven werken, dingen uitstellen ... Het is het allemaal niet waard. Aan de toekomst denken is goed maar elke dag een beetje meer leven, is nog beter.

Verder kijk ik enorm naar de dagen die terug lengen. Ik ben geen winterpersoon, I admit. Ik heb vitamine D nodig en dan nog liefst een overdosis. Mijn winterdip was dit jaar zó aanwezig (zoals elk jaar) dat ik beslist heb om vitaminen bij te nemen. Dat had ik voordien nog nooit gedaan maar dit jaar was/is het gewoon nodig. Aangezien we dit jaar geen vakantieplannen hebben en sparen voor ons eigen stekje, hoop ik op een fantastische Belgische zomer zodat ik alsnog mijn vitamine D binnenkrijg.

Een van mijn goede voornemens was om mezelf nog meer te geven in de fitness. De maand januari is altijd een moeilijke maand om dat goede voornemen waar te maken. Al dat goede eten met de feestdagen, ik verjaarde dan ook nog eens, om nog maar te zwijgen over dat ik terug begon met werken. De zin en fut om 's avonds de fitness nog in te duiken, zat de afgelopen dagen ver; zeker als het zo miezerig buiten was. Maar ik heb me voorgenomen om minstens 1 dag van het weekend naar de fitness te slepen. Om 9h gaat deze meestal open en dan probeer ik met het openingsuur daar te zijn. Lekker rustig starten, nog niet al te veel volk ... Daar sta ik met plezier wat vroeger voor op. Een voordeel is dat je je de rest van de dag nog energiek voelt ook. Het doel is om toch minstens 3x per week te gaan met 45 min krachttraining en 30 min cardio. De afgelopen sessies is me dat gelukt en voelde het zo goed achteraf. Reden te meer om dat ook te blijven volhouden.

Nog een ander voornemen dat ik deed op 1 januari is iets bijleren over dingen waar ik weinig van afwist. Op dit moment is dat decoreren. Ik heb de magische app 'Pinterest' gevonden en heb per kamer een heel bord gemaakt met wat ik leuk zou vinden als decoratie. Toen we gingen samenwonen, had ik wel een idee van hoe ik er alles wou laten uitzien, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarbij moet je op een korte tijd ook heel veel kopen zodat de echte mooie decoratiestukken wat overschoten. Nu we over ons eigen stekje aan het denken zijn, komen deze vision boards altijd goed van pas en kan ik oefenen op ons appartement !

Hoe gaat het met jou ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten