dinsdag 6 maart 2012

Sporten = geen make-up dragen ?

Het is lastig om onze make-up de hele dag lang mooi te laten zitten. Hoe zit het dan bij het sporten? Je zweet, wrijft je gezicht wel eens droog met een handdoek. Het laatste wat je wilt is er wel zo uitzien :


Zweten is echt onvermijdelijk als je gaat sporten. Of je nu loopt, fietst of een andere sport beoefent, zweten doe je toch. De ene make-up is hier al beter tegen bestand dan andere. Het is natuurlijk het beste dat je gewoon geen make-up draagt. Je poriën geraken anders verstopt en daardoor ontwikkel je wat puistjes. Maar voor de meiden die toch graag wat make-up opdoen, hier een paar tips :

- Kies voor waterproof. Waterproof mascara en eyeliner is de beste optie (zo gaat het tenminste niet verschuiven als je zweet). Als je je ogen opmaakt met deze 2 dingen, ben je al een grote stap vooruit om glamoureus te gaan sporten.

- Vermijd te veel make-up. Vloeibare foundation, concealer, poeder, oogschaduw, … Laat dat even allemaal zo. ‘Less is more’ zeggen ze vaak, bij sporten is dat ook zo.

- Zorg voor een goede basis. Als je toch wat foundation wil opdoen, kies dan voor een goede basis. Een primer gebruiken, is echt veel beter dan wanneer je onmiddellijk foundation op je gezicht zou smeren. Je make-up blijft beter zitten en zal de poriën minder verstoppen. En geen verstopte poriën = geen puistjes !

- Kies voor producten met SPF. Als je buiten gaat sporten, kies je best producten die je beschermen tegen het UV-licht (ook al schijnt de zon niet!). Je wilt toch niet verbranden ? Dus een goede getinte dagcrème en een lippenbalsem met SPF en you’re ready to go !

Wat zijn jouw tips om toch make-up te dragen tijdens het sporten ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten