dinsdag 24 april 2012

Tip van de week: make-up verversen

Je herkent dit scenario wel : je hebt een hele drukke dag gehad en je hebt ‘s avonds nog een afspraak. Omdat je niet de tijd hebt om naar huis te gaan en je make-up opnieuw te doen, moet je maar even op kantoor of op school je make-up verversen. Hoe doe je dat zonder teveel tijd te verliezen? Dat kom je vandaag te weten !

                    

Gebruik allereerst blotting papier of (als je dat niet bij de hand hebt) een zakdoekje of wat wc-papier. Dit is om je gezicht wat af te deppen. Tijdens de dag gaat je make-up wat glijden doordat je natuurlijke oliën op je gezicht krijgt. Heel normaal maar geen ramp. Met een zakdoekje is dat snel bijgewerkt!
Doe even opnieuw wat concealer en poeder op. Zoals ik al zei, gaat je make-up gedurende de dag er wat af. Kies het liefst een concealer met een highlighter erin want dit zal ervoor zorgen dat je er terug wat frisser uitziet. Als poeder zou ik kiezen voor een compact poeder. Dit is zowel een foundation als een poeder. Handig toch ?  Dekking en afpoederen in 1! 

Vervolgens kan je wat creme blush aanbrengen. Poeder is iets minder geschikt omdat deze er sneller af gaat. Wil je toch nog wat poeder blush aanbrengen ? Doe dit dan bovenop de creme blush, zo zal ‘ie langer blijven zitten.

Dan zijn de ogen aan de beurt. Als je weet dat je later die dag nog een afspraak hebt, laat je gedurende de dag oogschaduw beter achterwege. Doe je dat toch, neem dan zeker wat oogmake-up remover mee. Heb je ’s morgens geen oogmake-up op gedaan? Dan kan je aan de slag: gebruik liefst een klein oogschaduw paletje, dit is gemakkelijker om mee te nemen. Ook hoeft de ooglook helemaal niet moeilijk te zijn. Neutrale kleurtjes zijn meer dan oké (en je kan er bijna niets verkeerd mee doen). Breng een paar kleinere kwastjes mee zodat je makkelijker de oogschaduw kan aanbrengen. Geen kwasten mee ? Niet erg, je vingers zijn zeker ook prima gereedschap! 

Als laatste wat lipstick en lipgloss om de hele look af te maken ! 

Vergeet ook zeker niet deo en een borstel. Goed ruiken en haar dat goed zit is ook zeker belangrijk ! 

Al deze stappen gevolgd ? You’re ready to go ! 

Hoe ververs jij je make-up ? 

Stay gorgeous ! 

Anke

0 reacties:

Een reactie posten