dinsdag 22 mei 2012

Tip van de Week : Gezwollen ogen

Deze tip vind ik zelf helemaal geweldig! Stel : je hebt ’s avonds naar een echte meidenfilm gekeken waar je de zakdoekjes moest bovenhalen. ’s Anderdaags merk je dat je nog altijd van die gezwollen ‘weenogen’ hebt maar je moet later die dag nog weg ! HELP ! Concealer helpt misschien wel tegen de roodheid ervan, maar de zwelling blijft nog. Wat moet je doen ?


Hier heb ik 3 trucjes voor :

- leg altijd een lepel in de diepvriezer. Wanneer je dan gezwollen ogen hebt (hoeft niet alleen van het wenen te zijn!), dan kan je deze met de bolle kant op je oog leggen. De koude zal de bloedcirculatie terug op gang brengen zodat de zwelling beetje bij beetje afneemt. 

- een schijfje komkommer kan ook wonderen doen. Leg deze (ook fris) een paar minuten op je ogen. Je zal zien dat ook hier de zwelling zal wegtrekken. Laat gewoon de natuurlijke ingrediënten hun werk doen ! 

- theezakje/koffiepads. Een echte thee-of koffiedrinker ? Dan heb jij geluk ! In thee/koffie zitten beiden cafeïne (in thee al wat minder dan in koffie). En laat ik je nu toch eens vertellen dat cafeïne zeer goed is voor opgezwollen ogen. Leg daarom een gebruikt theezakje/koffiepad op je ogen (zorg wel dat ze afgekoeld zijn!) en wacht weer een aantal minuutjes. De cafeïne zal ervoor zorgen dat de zwelling als sneeuw voor de zon verdwijnt ! Hebben jullie nog andere trucjes hiervoor ? 

Stay gorgeous ! 

Anke

0 reacties:

Een reactie posten