woensdag 20 juni 2012

SPF

Tijdens de mooie lentedagen is het belangrijk dat je jezelf beschermt tegen de zon. Heel veel zonnebrandcrème smeren is dus de boodschap. Maar heb je al eens goed gekeken op je huidverzorgingsproducten? In sommigen zit SPF. Wat is dit ?



SPF staat voor Sun Protection Factor en zoals het zelf zegt : het beschermt je tegen de schadelijke zonnestralen. Hoe hoger de graad van SPF, hoe beter dus ! Het zit (zoals te verwachten) in zonnebrandcrème maar heb je al eens gekeken naar andere producten?



Yep, zelfs foundations en lippenbalsems bevatten deze factor. Het laatste wat je wilt, zijn verbrande lippen, toch ?


In de zomer pas je dus best je make-up routine wat aan : je kan elke dag een laagje zonnebrandcrème smeren voor je aan je eigenlijke gezichtsmake-up begint. Eigenlijk kan je dit altijd doen want ook als de zon NIET schijnt, kan je verbranden. UV-straling is er dus altijd ! Door er toch extra op te letten bij dagen waarbij het goed weer is, ben je zeker dat je onder die make-up toch beschermd bent tegen de zon. Zie je dat niet zitten, dan kan je nog altijd een getinte dagcrème opsmeren. Het is een foundation en gezichtsverzorging in 1. Handig toch ? Het zal voldoende SPF bevatten om je te beschermen en toch heel licht aanvoelen overdag. 

Gebruiken jullie SPF in de zomer ?

Stay gorgeous ! 

Anke

        

2 opmerkingen:

  1. SPF is een must voor mij, later willen we er toch nog altijd stralend uitzien!! =]

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Absoluut ! Liever te vroeg aan preventie beginnen dan later spijt ervan te krijgen dat we dat niet gedaan hebben ;)

      Verwijderen