dinsdag 7 augustus 2012

Haar kleuren : goed of slecht ?

Iedereen heeft van zichzelf een natuurlijk haarkleur. Blond, zwart, rood of bruin, het kan allemaal. Velen willen echter hun haar wel eens een ander tintje geven. Sommige gaan voor mèches, andere zien het drastischer en kleuren hun hele haar in een compleet andere kleur. Er zijn heel wat haarkleuringen verkrijgbaar MAAR ze zijn niet allemaal even goed voor je.


1. Synthetisch

Garnier, Syoss, L’Oréal. Het zijn maar enkele merken die haarkleuringen in hun assortiment hebben zitten. Van verschillende tinten bruin tot blond, je kan het allemaal krijgen. Deze vallen onder de categorie ‘chemisch’ en zijn slechter voor je haar dan je denkt. Diegene die hun haar al eens gekleurd hebben, weten dat in het pakje haarverf 2 zakjes zitten : de pigmenten en de ontwikkelvloeistof. Deze meng je met elkaar tot een gekleurd goedje. Wat er zo slecht   aan is ?  Die ontwikkelvloeistof is zuur en laat je haar wat opzwellen zodat de pigmenten zich kunnen vastzetten. Het is en blijft een chemische reactie. Een voordeel is wel dat de kleur langer blijft zitten. Hoeveel uitgroei je krijgt, is afhankelijk van hoe snel je haar groeit.2. Natuurlijk

Het beste om je haar mee te kleuren is henna. Henna is een natuurlijk product dat al jaren wordt gebruikt om te kleuren (denk zeker niet alleen aan het haar, ook handen werden ermee versiert voor de bruiloft.). 

Omdat henna natuurlijk is, heeft het niets anders dan voordelen. De kleur is niet alleen veel mooier, het voorkomt ook gespleten haarpunten en geeft je haar meer volume doordat de kleur zich aan de oorsprong van je haar vasthecht. De kleur blendt als het ware in met je echte haarkleur. Omdat deze geleidelijk aan vervaagt, is de uitgroei bijna niet te merken. Je krijgt het weliswaar sneller en dus zal je vaker je haren opnieuw moeten kleuren. Henna kan je meestal vinden bij de kleine afro winkeltjes of als je veel geluk hebt bij een grotere drogisterij.

 

Ikzelf kleur mijn haar niet (behalve de mèches dan) maar ik ken genoeg andere meiden die niet vies zijn om van haarkleur te veranderen. Dus henna is the way to go ! 

Kleur jij je haar ? 

Stay gorgeous ! 

Anke

1 opmerking:

  1. Ik heb mijn haar een enkel keer gekleurd (met chemisch spul), maar je zag er weinig tot niets van. Nee ik ga mijn haarkleur gewoon natuurlijk houden, nu heb je toch allemaal clip ins die je kunt gebruiken om het op te spicen =]

    BeantwoordenVerwijderen