dinsdag 27 november 2012

Hoe essentieel is water voor ons lichaam ?

Ik moet je niet vertellen dat gezond eten en genoeg bewegen key is voor een lang(er) leven. Zo krijg je niet alleen al de nodige voedingsstoffen en vitaminen binnen, je kan je energie kwijt die je doorheen je werk- of schooldag hebt opgestapeld. Maar dat is niet genoeg ! Water is een absolute must in je voedingspatroon. Je hebt het waarschijnlijk al met de paplepel binnengekregen : water is goed voor je lichaam. Maar weet je ook waarom ?

Photobucket
 
Allereerst : het lest je dorst. Denk je dat je met cola of limonade genoeg hebt ? Niet dus. Je krijgt er alleen maar meer dorst van. Nochtans kan het je wel wakker houden als je bijvoorbeeld aan het blokken bent voor een examen, maar vroeg of laat krijg je een energiedipje waardoor je je weer voldrinkt met suiker. Niet echt gezond dus. Van water mag je zoveel drinken als je wilt. Je zal zien, je zal niet zo snel dorst meer krijgen ! 

Water is niet alleen goed voor je metabolisme, ook je lichaam is daar heel blij mee. En als het je lichaam goed doet, dan zie je dat aan de buitenkant. Wist je dat bijna 75% van je lichaam uit water bestaat ? Geen wonder dat je bijna 1,5 L à 2 Lwater per dag moet drinken ! Hoe houd je anders je huid mooi gehydrateerd ? Hoe komt het dat je haar meer gaat glanzen (buiten je conditioners en maskers gerekend)? Je doet er dus goed aan om enkele glazen water te drinken.
Photobucket
 
Een mooie huid hebben, is toch wel een pluspuntje in de beautywereld. Een goed gehydrateerde huid zal veel minder schade oplopen, waardoor je minder crèmes moet opsmeren, minder dekking nodig hebt van bijvoorbeeld een foundation en/of concealer, etc. Het heeft dus alleen maar voordelen ! Natuurlijk moet je ook niet gaan overdrijven. 4 L water opdrinken in een keer zal echt niks veranderen (en je maag zal daar ook niet zo blij mee zijn).
 
Hier nog enkele tips om meer water te drinken :
- Drink in kleine porties (bijvoorbeeld een glas van 25 cl). Zo'n 4 glazen is al 1 L ! Je bent dus op de goede weg om je waterbehoefte te voltooien voor die dag.
- Neem altijd een flesje voor onderweg mee, zo kan je bijvoorbeeld in de auto ook eens wat drinken.
- Smaakt water je niet echt ? Doe er dan een scheutje citroensap of grenadine bij. Citroensap is vetoplossend dus heel goed voor de lijn, terwijl grenadine van je gewone water iets speciaals maakt.

Wist jij dit allemaal ? 

Stay gorgeous ! 

Anke

0 reacties:

Een reactie posten