vrijdag 12 april 2013

Maak je benen lente/zomer klaar !

Tijdens de winter hebben we niet vaak de kans gehad om kleedjes en rokjes te dragen (of je had er al een dikke legging/panty onderaan moeten doen). Nu hét seizoen van de rokjes/kleedjes terugkomt, is het tijd om je benen helemaal summerproof te maken. Hoe ? Dat laat ik je in deze blogpost allemaal weten !

 photo vermoeide-benen.jpg

1. Scheer/wax/epileer/laser
Allereerst moet je van die vervelende haartjes afgeraken. Hoe ? Er zijn verschillende mogelijkheden. Scheren is het snelst maar na een paar dagen krijg je weer van die stoppeltjes zodat je opnieuw kan beginnen. Epileren vraagt ook enorm veel tijd maar doordat je je haartjes echt met de wortel eruit trekt, blijven ze veel langer weg ! Als het echt heel snel moet gaan, kan je nog altijd waxen. Het is misschien akelig, maar eenmaal je je eerste strip er hebt afgetrokken, valt het echt heel goed mee. Hier geldt hetzelfde : je haartjes worden er met de wortel uitgetrokken, dus kan je langer genieten van je gladde benen. Voor wie nog een beetje meer te spenderen heeft, kan je je haartjes ook laten weglaseren en je bent echt wel een paar maanden gerust.


 photo blogfotos-001-1.jpg

 

2. Scrub

Dan is de scrub aan de beurt. Door je huid goed te scrubben, haal je alle dode huidcellen weg. Zo kan de zon je huid dieper raken en blijf je langer bruin ! Natuurlijk is het niet zo heel goed voor je huid om bruin te worden (geloof het of niet). Smeer dus een goede bescherming met een hoge UV-factor op zodat verbranden al helemaal niet gebeurt !

 
 photo DSC_0040-2.jpg  

 
3. Hydrateer

Hydrateren is natuurlijk ook heel belangrijk. Niemand wil toch droge benen wanneer je een rokje/kleedje aandoet ? Neem dus je meest hydraterende body lotion/body butter bij de hand & smeren maar.


 
 


4. Vleugje zon

Niet iedereen is gezegend met een getinte huid. Witte benen die onder je rokje/kleedje uitsteken… niet zo ideaal (ook al is er zeker niets mis mee !). Wil je je benen toch al een tintje geven ? Gebruik dan een body lotion met een tintje in. Na een paar dagen smeren, zie je al een licht verschil. Zo lijkt het alsof je je de zon al gezien hebt, ook al is dat niet zo !

 
 photo dove.jpg

 


Heb jij je benen al helemaal summerproof gemaakt ? 


Stay gorgeous !
 
Anke

2 opmerkingen:

 1. Leuk artikel.. dit weekend zal de zon schijnen..dus hopelijk met de beentjes bloot :)
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En hopelijk heb je iets aan deze tips ! ;D Have fun !

   Verwijderen