vrijdag 10 mei 2013

Kruidvat Pure Gezichtsverzorgingslijn

Gezichtsverzorging is iets heel belangrijk. Door elke dag de juiste verzorging te gebruiken, hou je niet alleen je huid soepel, je voorkomt ook veel oneffenheden en vroegtijdige veroudering. Als we jong zijn, is onze huid best lastig. Ook al draag je goed zorg en reinig je elke avond je gezicht, puistjes kunnen toch eens doorbreken. Daar willen we natuurlijk vanaf ! Kruidvat lanceerde een tijdje geleden zijn eigen gezichtsverzorgingslijn, speciaal voor de jongere huid : Pure.

 photo DSCN5889.jpg
 

Omdat ik zelf ook nog wel eens last heb van puistjes, leek het me goed om deze lijn eens uit te proberen. Er zijn in totaal zo'n 4 stappen. Je begint met de wasgel. Daarna volgt de scrub. Vervolgens gebruik je de toner en laatste breng je een hydraterende crème aan. Ik kocht stap 1 en 4. 

 
 photo DSCN5893.jpg 

Stap 1 is deze wasgel om al je nog achtergebleven make-up en vuiligheid van je gezicht te wassen. In deze gel zitten kleine scrubdeeltjes zodat je gezicht dagelijks mild gescrubd wordt en zo de dode huidcellen verwijderd worden. Nadat ik deze gel gebruikt heb, voelt mijn huid inderdaad heel zacht aan. Ik krijg ook geen trekkerig gevoel, wat ik wel eens krijg als ik van gezichtsverzorging verander. De geur is ook zeer aangenaam, wat het gebruik eens zo leuk maakt. De gel belooft ook om de vette huid niet vetter te maken. Echter blijft mijn T-zone onveranderd.


 photo DSCN5890.jpg
 
Stap 4 is de toner. Deze gebruik ik om de achtergebleven gel te verwijderen. Hij verfrist mijn huid. Het enige nadeel is hier dat ik er een beetje een trekkerig gevoel van krijg, dat wel overgaat wanneer ik een hydraterende crème gebruik. Ook hier is de geur weer zeer aangenaam.
 
Ze bevatten beiden acetylsalicylzuur, een moeilijk woord voor eigenlijk iets heel simpel : het droogt bijvoorbeeld de puistjes uit, waardoor ze sneller verdwijnen. Ik heb niet echt het gevoel dat ze ook degelijk sneller verdwijnen, maar er is wel een klein verschil merkbaar.
 
Al bij al kan ik wel heel kort zijn over deze verzorgingslijn : ik vind ze fijn ! Heel betaalbaar en zo in het Kruidvat te vinden. Een prima product voor de mensen met een wat jongere huid !
 
De Kruidvat Pure lijn kan je vinden bij Kruidvat. Voor de wasgel betaal je €3,49; voor de lotion zo'n €2,99.
 
Heb jij deze lijn al eens uitgeprobeerd ?
 
Stay gorgeous !
 
Anke

8 opmerkingen:

 1. Goed review :) Ze klinken wel erg fijn. Al ben ik bang dat ze niet helemaal geschikt zullen zijn voor mijn droge, gevoelige huid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan inderdaad wel een probleem zijn. Gelukkig zijn er andere merken die daar wel een oplossing voor hebben ;)

   Verwijderen
 2. Erg fijn van Kruidvat dat ze ook een verzorgingslijn voor jongeren hebben die tegen puistjes inwerkt, want een dergelijke zelfde lijn van Garnier of Dr. Van der Hoog is toch wel een paar euro's duurder. De wasgel klinkt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijken me best fijne producten, en de verpakking is ook best mooi. Leuke header trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nog nooit geprobeerd maar het lijkt me wel een goede lijn producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. voor droge/gevoelige huid is hij echt niet goed. mijn huid werd heel trekkerig zelfs een goede hydraterende crème helpt niet

  BeantwoordenVerwijderen