zaterdag 24 augustus 2013

Dingen die mannen niet begrijpen : deel 2

Ik heb al eens een deel 1 van dit topic gemaakt (klik hier voor het artikel) en blijkbaar viel dat goed in de smaak. Er zijn een heel aantal dingen waaraan mannen niet aan uit kunnen, ze snappen sommige beautyrituelen dan ook niet. Vandaag heb ik dus een vervolg van deel 1 voor jullie !

 


1. Eerst krullen in je haar maken om er daarna terug door te kammen. Voor vele vrouwen is het dé truc om een mooi volumineus, golvend kapsel te krijgen. Mannen daarentegen, snappen de volgorde toch niet zo goed. ‘Waarom een uur spenderen om je krullen erin te draaien om ze dan op 3 minuten er terug uit te borstelen...?’
2. Meerdere versies van 1 product hebben. Ja, ik heb een mooie collectie aan oogschaduw/lipsticks/body butters/... en nee, ik wil er geen weg doen. Ik wil elke dag de keuze hebben tussen verschillende kleuren, merken, geuren en finishes. Mijn collectie is eigenlijk een mini-winkel. Herkenbaar ?
3. Heel het jaar door bruin willen zien. Wij vrouwen dan echt enorm veel voor een bruin kleurtje: zonnebank, zelfbruiners, uren spenderen in de zon wanneer het zomer is. Wat kunnen vrouwen toch afzien. En waarom doen we dat ? We haten het om bleek te zien. Waarom een bleekscheet zijn als je heel het jaar door een vakantiebruin kleurtje kunt hebben?
4. Om de zoveel dagen een ander nagellakkleurtje opdoen. Hey, wij hebben gemiddeld zo’n 285886585 potjes nagellak in onze collectie staan, hoe moeten we ze anders allemaal een keertje gebruikt hebben ? Trouwens heren : ons nagels lakken is een ontspannende bezigheid. Het is misschien het enige halfuurtje dat we eens voor onszelf hebben. Dus wanneer wij ons nagels lakken, kunnen jullie lekker naar de voetbal kijken ! 
5. Lipstick opdoen en dan in een zakdoekje happen. ‘Verkwisting’ kan ik je al horen denken. Is eigenlijk helemaal niet waar ! Door in een zakdoekje te happen, krijgen we een stain op onze lippen. Wanneer we dan nog eens een laagje lipstick aanbrengen, blijft deze veel langer zitten. Lipstick gespaard, want zo moeten we gedurende de dag zo goed als niet bijwerken. 
6. Een hele kast vol met verschillende parfums hebben. Mannen klagen wel eens dat we teveel handtassen, make-up, ... hebben; maar dat kunnen ze zeker ook over parfums. Zij hebben er misschien 10, wij kunnen tot het vierdubbele gaan. Mannen, onze mood is niet elke dag hetzelfde. Daarom dat we ook niet elke dag hetzelfde geurtje gebruiken. Als we zin hebben in iets clean & fresh, dan gebruiken we DKNY ‘Pure’, maar hebben we zin om ons iets meer op te tutten, dan grijpen we algauw naar de fles Chanel ‘Chance’. Wij hebben 498784 moods, daarom hebben we ook evenveel parfumflesjes nodig. 
 
Wat begrijpt jouw vader/broer/oom/... niet ? 
 
Stay gorgeous ! 
 
Anke

2 opmerkingen:

  1. Haha leuk artikel! Vooral de 4e is echt van toepassing op mij! Je hebt echt een leuke schrijfstijl! Keep up the good work!

    BeantwoordenVerwijderen