vrijdag 27 september 2013

De vrouwelijke snor

Iedere vrouw heeft er last van : de snor. Bij sommige zie je ‘em, bij andere dan weer niet. De ene vindt het niet echt vrouwelijk staan, de andere vindt het helemaal niet zo erg dat deze groeit. Het is compleet normaal maar als je het niet fijn vindt, wat kan je er dan aan doen ?

 

Elke vrouw produceert wat van het mannelijke hormoon. Het zal niet veel zijn (anders ben je geen vrouw natuurlijk) maar dit mannelijke hormoon zorgt er wel voor dat je een beetje beharing krijgt op plaatsen waar je dat niet altijd wilt. Zoals dus de ‘snor’. Bij mensen met blond haar zal de snor minder opvallen dan bijvoorbeeld bij brunettes. Door onze maatschappij wordt het niet ‘geaccepteerd’ dat wij vrouwen wat haar op onze bovenlip laten groeien (wat hebben mannen daarin toch geluk!) maar het groeit daar nu eenmaal, niks aan te doen. We moeten er dus vanaf zien te geraken. 
Eenmaal je ‘em wel eens verwijderd hebt, kan hij wat donkerder terugkomen en dat is helemaal niet de bedoeling. Er zijn een paar manieren om deze haartjes te verwijderen :
-         Epileren. Dit duurt lang en doet (naar mijn mening) toch wel het meeste pijn. Niet echt een aanrader dus. Wat je wel kan doen, is een ijsblokje op de plaats waar je wilt epileren, leggen waardoor je huid op die plaats verdoofd geraakt. Dan doet het iets minder pijn maar toch ...
-         Waxen. Dit gaat sneller en is de korte pijn. Ook blijven de haartjes hiermee wat langer weg omdat je de wortel er ook mee uittrekt. Tegenwoordig bestaan er speciale wasstrips voor je wenkbrauwen en snor, zodat je geen grote nodig hebt zoals voor je benen (het zou alleen maar klungelen zijn, haha!).
-         Laseren. Met hoog energetisch licht worden de haartjes bestraald. De haarfollikel gaat kapot waardoor de haartjes uitvallen. Na een aantal beurten met een laser, blijven de haartjes voor altijd weg. Perfect ! Het enige nadeel? Er hangt wel een kostenplaatje aan. Heb je dat ervoor over? Dan zou ik niet twijfelen, maar doen ! 
Met deze tips kan je nu snorvrij door het leven gaan. Laseren is dus een van de beste opties maar waxen is zeker ook meer dan oké. 
Heb jij last van een snor? 
Stay gorgeous ! 
Anke

0 reacties:

Een reactie posten