maandag 23 september 2013

Tip van de Week : Je Bruine Kleurtje behouden

De zomer ligt al een maandje achter ons en goh, wat mis ik dat seizoen ! Zon, zee, strand, aan niks moeten denken… Ik overwinter volgend jaar in Australië, haha ! Ons bruine kleurtje begint stilletjes aan ook te vervagen. Heb je niet veel zin om heel snel terug een bleekscheet te zijn ? Hier is een goede tip zodat je je bruine kleurtje wat langer kunt houden !

 

Je kan natuurlijk om de zoveel weken een fake tan aanbrengen of naar de zonnebank gaan, maar echt gezond is dat niet. Deze tip is vele huidvriendelijker. Je blijft natuurlijk niet eeuwig je bruine kleur behouden, op een bepaald moment ga je deze wel kwijt zijn (wat je bij zonnebank/fake tan niet hebt).
Wanneer onze huid droog wordt (bijvoorbeeld door de koude), schilfert deze af. Je hebt dat vast al wel eens gemerkt dat, als je zachtjes over je droge huid wrijft, dat er van die witte velletjes mee afkomen. Dat zijn de dode huidcellen die afgestoten worden en die plaats maken voor nieuwere huidcellen. Elke lag huidcellen die je zo verliest, is een stapje dichterbij het bleekscheet-zijn!

 
De truc ? Hydrateer je huid ! Gebruik de dikste en verzorgendste body creme/body lotion/body butter die je maar hebt. Doordat je je huid hydrateert, blijven je cellen in een betere conditie en schilferen ze niet zo snel af. En minder afschilfering = langer bruin blijven ! Misschien vind je scrubben een goed idee om jezelf van die velletjes te verlossen. Is ook zo maar zo haal je weer de bovenste laag huidcellen eraf en verlies je iets sneller je bruine kleurtje.
Ik ben alvast heel goed aan het smeren !
Stay gorgeous !
Anke

0 reacties:

Een reactie posten