vrijdag 8 november 2013

DIY : Bier voor je haar

De titel doet je misschien even versteld staan ? Toch kan je bier zien als een haarproduct. Het lijkt misschien niet helemaal zo maar bier bevat ingrediƫnten die goed zijn voor je haar. Welke en wat het juist doet, kom je vandaag allemaal te weten !

 


Om de werking van bier op je haar te begrijpen, moeten we eerst even de ingrediƫnten van bier te weten te komen. Bier bevat hop, mout, suiker, gist en alcohol en elk van deze bestanddelen hebben een apart effect op je haar waardoor het heel geschikt is als verzorgingsproduct !
 
Hop en mout zijn zowat de belangrijkste onderdelen van bier, maar zeker ook voor je haar. Zij bevatten namelijk allerlei eiwitten waardoor beschadigd haar wordt voorkomen en je haar sterker wordt. Gist zorgt ervoor dat je huid gereinigd wordt van alle viezigheden die het kan verzamelen gedurende de dag (als dat niet handig is!). De suiker zorgt ervoor dat de haarschubben gesloten worden zodat je haar mooi glanst. Als laatste hebben we de alcohol. Ik zie je al fronsen maar ook alcohol heeft een positief effect op je haar. Het lijkt misschien niet zo (grote hoeveelheden alcohol kan je haar normaal gezien uitdrogen) maar in bier valt die dosis nogal mee. Wat gist doet voor je huid, doet alcohol voor je haar : het haalt ook alle viezigheden weg.

 
 
Hoe ga je nu te werk ? Aan de hand van je haarlengte open je, de avond voordat je het wilt gebruiken, een blikje bier zodat het koolzuurgas kan ontsnappen. Was eerst je haar met shampoo, spoel het uit en giet daarna het bier over je haar. Masseer het goed in, zoals je bij een conditioner zou doen. Spoel dan het bier goed uit en steek je hoofd als laatste onder een koude waterstraal.
 
Je denkt misschien dat er een biergeur zal overblijven ? Wel, je zal verschieten dat dat eigenlijk niet het geval is. Van een biergeur is maar weinig sprake maar je haar glanst er wel enorm mee.
 
Ga jij het eens proberen ?
 
Stay gorgeous !
 
Anke

0 reacties:

Een reactie posten