zaterdag 21 december 2013

Er wakkerder uitzien

Je gaat solliciteren, je geeft een presentatie of je hebt een afspraak met iemand : allemaal redenen om er goed uitgeslapen uit te zien. Natuurlijk is dat ook toepasbaar op het dagelijkse leven, wie wil er nu niet elke dag uitgeslapen uitzien ? Spijtig genoeg kan dat niet altijd : je hebt 's avonds laat doorgewerkt en je moet de volgende dag er al vroeg uit, je hebt een fantastisch feestje gehad tot in de vroege uurtjes maar 's anderdaags wordt je aan de ontbijttafel bij je schoonouders verwacht en ga zo maar door. Je wallen komen alsmaar lager te hangen, je huid wordt er een beetje doffer van. Vandaag geeft ik jullie enkele trucjes zodat je er toch fris kunt uitzien, ook al voel je je helemaal niet zo.

 

1. Hydrateer !
Een van mijn grootste tip is : water drinken. Als je weinig slaapt, heb je ook weinig herstel. De hele metabolische en fysiologische theorie erachter ga ik jullie besparen, maar het is wel zo dat je in je slaap herstelt. Het komt erop neer dat er een stof wordt vrijgezet in je lichaam die de schade, die je overdag hebt opgelopen, van alle cellen zal repareren (denk maar aan in de zon lopen, de buitenlucht die toch niet altijd zo heel zuiver blijkt te zijn, etc.). Als je niet slaapt, wordt die stof ook niet vrijgezet en herstellen je cellen niet waardoor je huid er doffer gaat uitzien. Hydrateer daarom! Drink op z'n minst een 1 tot 2 liter water. De effecten zie je natuurlijk niet meteen, maar gedurende de dag kan je al wel een verschil opmerken.
 
2. Make-up
Hey, ik zou geen beautyblog gestart zijn zonder dat ik jullie wat tips geef qua make-up. Als draait hier om je huid zijn natuurlijk glow weer terug te geven. Producten met licht reflecterende deeltjes zijn dan natuurlijk ideaal! Denk aan een foundation met zo'n deeltjes erin (Rimmel Wake Me Up is mijn favoriet!). Kies voor een concealer die lichter is dan je eigen huidskleur en breng deze onder je ogen aan. Je wallen zijn weggewerkt en je ziet er op slag een stuk wakkerder uit. Als we het dat toch over je ogen hebben : higlighter kan wonderen doen. Kies voor een witte of parelmoerige kleur.  Breng deze dan aan onder je wenkbrauwbot (je ogen lichten op) en in de binnenste ooghoeken (je ogen lijken hierdoor groter). Een brightening eyeliner kan ook werken als je deze op je waterlijn aanbrengt.
 
 
Dit zijn al mijn producten die ik wel eens gebruik als ik er echt wakker moet uitzien :
- Catrice Made to Stay Highlighter pen
- Rimmel Wake Me Up Foundation
- MAC MSF 'Soft & Gentle'
- Catrice Oogschaduw 'Vanilla Cream'
 
Volgende keer zie je er helemaal niet moe meer uit !
 
Heb jij nog tips ?
 
Stay gorgeous !
 
Anke

0 reacties:

Een reactie posten