maandag 3 februari 2014

Trend : Hair Chalk

Na het ombre, de gekleurde vierkantjes en de hair feathers hebben we nu de hair chalk. Gekleurde lokken is al een tijdje een hele hit. Sommige laten het bij de kapper doen, andere kopen een DIY-kit. Het hoeft helemaal niet permanent te zijn, dat is ook het idee van de hair chalk !


Zoals de naam het zelf zegt : het is chalk, krijt dus. Zoals je vroeger met krijt op straat speelde, kan je nu spelen met krijt op je haar. Ze zijn verkrijgbaar in zowat alle kleuren van de regenboog (en ertussenin) en dat online of in bepaalde kapperszaken. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien, kun je er fantastische gradiĆ«nten mee maken. 

Het is evident dat je de kleur op lichter haar beter zult zien. Toch moeten brunettes en mensen met zwart haar zeker niet onderdoen. Vooral de intense kleuren zoals turquoise en blauw vallen erg op (mits je een kwalitatief goede chalk gebruikt). Nog een tip om je kleur beter te laten uitkomen : gebruik wit krijt als basis (zoals je bij oogschaduw zou doen). Het witte zal de kleur die je wilt gebruiken, veel feller doen uitkomen ! Omdat het maar tijdelijk is, kun je lekker experimenteren met kleur in je haar. Wil je het er ietsje langer laten inzitten ? Maak dan je haar nat voordat je het krijt gebruikt.


Hoe krijg je het er nu terug uit ? Gewoon met shampoo wassen ! Wil je het er sneller uit laten gaan, dan kan je ook een beetje afwasmiddel gebruiken aangezien deze meer detergent bevat. Gebruik het wel niet over heel je haar, alleen op de gekleurde plukjes !

Ben jij van plan om wat kleur in je haar te zetten ?

Stay gorgeous !

Anke

1 opmerking:

  1. ik heb dip dye gehad, semi permenent. mn haar is door de dip dye helemaal dood gegaan en gaan spleten. daardoor moest ik er een heel stuk afknippen, wel 15 cm !

    BeantwoordenVerwijderen