maandag 21 april 2014

Inner : Being on a budget

Geld uitgeven aan dingen die je leuk vindt, is fijn. Een lipstick van €32, schoenen van €250, een handtas van €500. Allemaal goed en wel maar soms moet je het gewoon met wat minder doen. Je kan niet élke maand een designer handtas kopen of die nieuwe zonnebril van Gucci (tenzij je de loterij gewonnen hebt; go ahead dan!). Je bent dus met andere woorden on a budget. Makkelijker gezegd dan gedaan als de reclames je overspoelen. Vandaag deel ik jullie mijn tips als je toch wat wil sparen !


Meld je af van alle nieuwsbrieven. Ik krijg heel wat nieuwsbrieven van allerlei merken in mijn inbox (dat is iets heel anders dan persberichten!). Kruidvat stuurt er elke week eentje met de nieuwste acties, Di doet dit om de zoveel weken. L'Occitane stuurt geregeld e-mails uit om mensen warm te maken voor hun lopende acties ('20% korting wanneer je nu online bestelt!') en ga zo maar door. Je wordt steeds verleid om iets te kopen, om toch maar die korting te kunnen krijgen. Meld je gewoon voor deze nieuwsbrieven af. Geen e-mails meer die je inbox overspoelen en dus zo ook geen verleiding meer.

Shop in je eigen kleerkast/make-up collectie. Je hebt waarschijnlijk een heleboel liggen in je kast waar je vergeten van was dat je het eigenlijk nog had. Tijd om je eigen kleerkast/make-up collectie eens in te duiken en eens te snuffelen in wat je nog allemaal hebt liggen. Die ene lipstick was eigenlijk je favoriet maar je was het een beetje vergeten, dat rokje ligt ook al een tijdje in je kleerkast maar lag helemaal onderaan zodat je het niet meer zag liggen ... Je komt vast nog wat interessants tegen !

Zet wat geld op zij. Het geld dat je verdient (door te gaan werken of door klusjes te doen) kan je in 2 verdelen. Een deeltje leg je weg en steek je in een spaarpotje en een deeltje kan je bijhouden om er iets leuks te doen. Zo heb je niet het gevoel dat je alles moet laten maar zo spaar je tegelijkertijd toch wat! 

Heb jij nog spaartips ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten