zondag 20 april 2014

Hoe je nagels verzorgd houden ?

Je nagels goed verzorgen, is af en toe wel eens een must. Als je gaat solliciteren, zijn je handen toch wel een beetje je visitekaartje. Maar ook gewoon in het dagelijkse leven zijn mijn nagels verzorgd. Het gebeurt maar weinig dat mijn nagels er onverzorgd uitzien. Hoe kan je je nagels verzorgen ? Daar kom je vandaag achter !


Als ik eens een pampering dagje heb, wordt er niet alleen een haar - en gezichtsmaskertje gebruikt ; ook mijn nagels krijgen wat liefde. Ik begin altijd met wat nagellakremover (het liefste zonder aceton). Zo haal ik de oude restjes nagellak weg. Heb je nu geen nagellak op, dan kan je deze stap ook doen. Zo haal je al de overtollige oliƫn van je nagels. Daarna duw ik mijn nagelriemen terug met een bokkenpootje. Zo zien je gelakte nagels er wat beter uit. Knippen en vijlen zijn vanzelfsprekend.

Een badje met wat lauw water en een paar scheutjes citroensap kunnen wonderen doen. Het is niet de bedoeling dat je er een halve liter citroensap bij doet, het is en blijft een zuur waar je mee werkt. Maar een paar druppeltjes in wat water, je nagels er een kwartiertje in laten weken. Niets beter om het wit van je nagels wat witter te maken.  Na het afspoelen ga ik met een buffer over mijn nagels. Ik gebruik een buffer nog maar sinds kort (ik had er gewoon geen in huis) maar het doet zoveel ! De ribbeltjes die van nature op je nagels voorkomen, verdwijnen en je hebt nadien een vlakker canvas om mee te werken. 

Heb je een afgebroken nagel ? Doe er een versterkende base coat op of kijken eens voor een growth support. Elk nagellakmerk heeft er wel zo eentje. Na 1 dag zal je nagel niet even lang zijn zoals hij voordien was maar je nagel zal wel sneller groeien (en ik spreek uit ervaring!). Als laatste : een leuk kleurtje en you are ready to go !


Hoe verzorg jij je nagels ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten