vrijdag 26 september 2014

Beginners Make-up 101 : deel 2

Ik ben een tijdje geleden de ‘Beginners make-up 101’– serie gestart. Heb je geen idee waarover dit gaat ? Klik dan hier. Het eerste deel ging over foundation, concealer en poeder. Vandaag gaan we verder met deel 2 : blush, highlighter en bronzer.


Eenmaal je je gezicht egaal hebt gemaakt met foundation, concealer en poeder; wordt het tijd dat je je gezicht weer gaat inkleuren. Dit kan je doen met blush, highlighter en bronzer.

Bronzer lijkt op een gewone gezichtspoeder maar in tegenstelling tot je gezichtspoeder, heeft deze een bruine kleur. In het vorige deel vertelde ik je dat foundation absoluut niet dient om je bruiner te doen lijken. Dat doe je namelijk met bronzer. Heb je toch een te lichte foundation gekocht ? Dan kan je met bronzer dat kleine kleurprobleempje makkelijk oplossen. Met bronzer kan je ook makkelijk shapen (op voorwaarde dat ‘ie mat is). Shapen is hetzelfde als contouren : je geeft je gezicht vorm door op bepaalde plaatsen het wat donkerder te maken (denk maar aan de zijkanten van je voorhoofd of de holtes die onstaan onder je jukbeenderen wanneer je de fish face doet). Let wel op met iets goedkopere bronzers : ze kunnen al snel een oranje ondertoon hebben waardoor je, als je teveel aanbrengt, net op een oempaloempa lijkt. Dat willen we natuurlijk ook niet ...

Highlighter doet het omgekeerde van bronzer : het zal licht weerkaatsen. Het lijkt op een normale gezichtspoeder maar deze keer zitten er kleine shimmertjes in. Je hebt zowel creme als poeder highlighters. Het is jouw keuze wat je fijn vindt werken, als ide creme-versie aan te raden op warme zomerdagen aangezien deze beter zal blijven zitten. De plaatsen waar je meestal highlighter aanbrengt; zijn je jukbeenderen, de neusbrug en je kin.



Als laatste komt de blush aan de beurt. Van dit product heb je er honderden : van creme tot poeder, van roze tot oranje, ... Blush tovert een blosje op je wangen, het lijkt dan net of je tijdens een koude winterdag een wandelingetje hebt gemaakt. Elk merk heeft wel dit product in zijn assortiment. Blush breng je meestal tussen de highlighter en de bronzer aan. Wil je een iets jeugdigere look ? Breng de blush dan aan op de appeltjes van je wangen.

Dit was deel 2 van de serie.  Hopelijk heb ik jullie wat meer geholpen.

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten