maandag 22 september 2014

Verslag Mallorca

Ik heb een heerlijke week Mallorca achter de rug. Even een weekje uitblazen voor ook voor mij het hectische schoolleven weer begint. Eventjes het hoofd leegmaken en dat samen met mijn beste vrienden. We hebben geen hele week aan ons zwembad gelegen maar we hebben ook leuke dingen bezocht (en zeker de winkelstraten!). Vandaag lees je het verslag van Mallorca !


Het was een beetje een symbolische trip aangezien het misschien wel de laatste vakantie was met z'n allen. Ik koos dit jaar voor een verschillende master. Sommige vakken hebben we nog gemeenschappelijk maar er zijn een aantal specifieke vakken voor de richting die we niet samen hebben. We zullen elkaar dus veel minder zien. Dat wou ik op Mallorca nog even vergeten. Hier ging het om het eiland te leren kennen, plezier te maken en vooral samen te zijn.


We verbleven in het Hotel El Cid, gelegen in Can Pastilla. Dit hotel lag echt vlakbij de zee, we moesten gewoon de straat oversteken en we waren er. Vergelijk het even met de Belgische kust : als je met je appartement op de dijk zit, hoef je ook niet ver te gaan om op het strand te geraken. Nog een overeenkomst met de Belgische kust : de winkeltjes en eettentjes langs de dijk. Je had keuze genoeg waar je wilde gaan eten.

Wij hadden gekozen voor half pension en eigenlijk was ik daar meer dan blij mee. Niet alleen moet je dan op zoek gaan naar iets om te eten 's middags en zie je de omgeving zo ook eens; als je geen honger hebt, hoef je ook niet te eten en hoef je je niet schuldig te voelen omdat je dan bij vol pension 'er toch voor betaald hebt'.



We hebben niet stil gezeten. De reis was bedoeld om uit te rusten maar aangezien we toch iets van het eiland wilde zien, hebben we wel een aantal uitstapjes gepland. Ik hoorde van verschillende mensen dat we zeker de kathedraal van Palma de Mallorca (de hoofdstad) moesten gaan bezoeken, het zou immers de moeite zijn. Zo gezegd, zo gedaan. En of het de moeite was ! De Basiliek van Scherpenheuvel is er niks bij.




Om de kathedraal binnen te bewonderen, moest je €6 betalen maar wees maar zeker dat dat de moeite was. Vooral de vele glasramen waren indrukwekkend. Ik kom nu niet gemakkelijk een kerk binnen, maar dit was echt een plaats die ik niet wilde overslaan.

Palma de Mallorca is eigenlijk in 2 verdeeld : je hebt het culturele gedeelte (waar de kathedraal staat) maar je hebt ook het shopgedeelte. Wees maar zeker dat we dat gedeelte uitvoerig bestudeerd hebben. De kleine typische straatjes waren zo gezellig om door te wandelen. Je had er de grote ketens zoals Desigual, Mango en MAC maar ook de onbekendere, typische Spaanse winkeltjes kon je er vinden.



Voor de luxueuzere dingen kon je terecht bij El Corte Inglés, een groot warenhuis dat een beetje vergelijkbaar is met de Inno hier in België. Merken zoals Calvin Klein, Michael Kors en Bobbi Brown kon je terugvinden op de benedenverdieping, kleren en schoenen stonden een paar etages hoger.

Wat ook een aanrader is, is het treintje naar Sóller, beter bekend als 'de Vitaminenstad'. Het is een klein schattig dorpje in de bergen waar hele rijen olijf- en citrusbomen staan. De treinrit duurt ongeveer 50 minuten en je rijdt zo de bergen binnen. Heel mooi om te zien.




Als extraatje (en om het een beetje goed te maken omdat er toen die week geen filmpje online is gekomen) heb ik een filmpje gemaakt met alles wat ik daar gefilmd heb. Zo lijkt het net of jullie met mij mee op vakantie geweest zijn. Enjoy !

 (Met dank aan Ellen voor de bijdrage in het filmpje !)

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten