maandag 29 september 2014

Wijnvlekken

Je huid verzorgen, is enorm belangrijk, dat moet ik jullie niet vertellen. Hoe beter je je huid verzorgt, hoe minder onzuiverheden je zult krijgen en hoe beter je huid er zal uitzien. Maar sommige mensen hebben iets op hun gezicht wat ze met de meest luxueuze verzorging niet kunnen wegkrijgen : wijnvlekken. Wat zijn wijnvlekken en hoe verberg je ze ? Dat kom je vandaag allemaal te weten !


Wat is nu een wijnvlek precies ? Met een wijnvlek wordt je geboren. Het is niet erfelijk of het is zeker ook geen ziekte : je hebt het gewoon bij de geboorte. Het is een aandoening aan je bloedvaten waardoor deze groter zijn in diameter en er dus meer bloed doorstroomt. Een wijnvlek komt meestal voor in het aangezicht of in je hals. Omdat het zo zichtbaar is, is het voor vele mensen vaak een drempel om het publiekelijk te tonen. Je krijgt immers altijd blikken toegeworpen. Nochtans hoeft dat zo niet te zijn.

Het eerste wat je vooral moet doen, is je wijnvlek accepteren. Ik weet dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan en zeker omdat ik het zelf niet heb, maar het is toch iets wat je moet doen. De wijnvlek maakt jou een uniek persoon. Het is een deel van jou. Het is absoluut niks om je over te schamen.


Je kan er eigenlijk niet veel aan doen, het is ofwel camoufleren ofwel laten weglaseren. Dat laatste is een drastische stap en vraagt wel wat van je huid. Camoufleren is daarom misschien een betere oplossing totdat je beslist hebt of je al dan niet naar het weglaseren overstapt. Wat je nodig hebt, zijn goed dekkende producten. Denk maar aan de Lock It Tattoo Foundation en Concealer van Kat Von D. Deze zijn speciaal gemaakt om tattoo's weg te werken, dan is een wijnvlek helemaal geen probleem. Ook al zijn deze producten zo dekkend: er zitten bepaalde ingrediĆ«nten in die je huid niet zal uitdrogen. Klein nadeeltje ? Het is te bestellen op de Amerikaanse Sephora (maar met een Visa of Credit Card is dat probleem onmiddellijk opgelost).

Een wijnvlek kan spontaan verdwijnen. Wil je zekerheid ? Dan kan je eens langsgaan bij de dokter of een dermatoloog. Die gaan je zeker verder kunnen helpen.

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten