maandag 3 november 2014

Beginners Make-up 101 : deel 4

Heb je geen idee waarover deze serie gaat, dan raad ik je aan om deze blogpost eerst te lezen. We hebben ondertussen het gezicht en de ogen gehad. Het wordt stilletjes aan tijd voor de lippen ! Hier zijn niet zo heel erg veel tips te delen omdat de kleur van je lippen nogal persoonlijk is. Toch wil ik een paar basics meegeven. Let's go !


Voor je aan lipstick of lipgloss begint, is het heel belangrijk dat je je lippen hydrateert met een lippenbalsmem. Lippenbalsem komt voor in een potje (zoals Vaseline) maar je hebt ook van de tubetjes (denk maar aan Labello). Sommige lipsticks drogen je lippen uit, met een lippenbalsem kan je dat vermijden.



Iets wat je altijd zou moeten doen en zeker bij felle kleuren lipstick, is een lipliner gebruiken.  Een lipliner voor je lippen is zoals een eyeliner voor je ogen : je omlijnt je mond en zorgt voor een soort barrière zodat je lipstick niet alle kant op kan gaan. Ik moet eerlijk toegeven : ik gebruik dat ook niet altijd (om niet te zeggen niet) omdat lipstick bij mij niet zo gemakkelijk buiten mijn liplijn komt. Je hebt verschillende kleuren lipliiner : van transparant tot huidskleur tot... Elke lipstickkleur heeft wel een bijbehorende lipliner. Wat echt not done is, is een donkere lipliner met een lichte lipstick (komt een beetje ordinair over).

Qua lipstick kan je uit een heel kleurpalet kiezen. Heb je liever een kleur voor alle dagen ? Kies dan voor een lichtroze of -bruine kleur. Een populaire kleur hiervoor is 'Angel' van MAC. Ga je voor iets feller, dan kan je kiezen tussen wat fellere roze of berry kleuren. Wie het helemaal aandurft, kan kiezen voor de felrode of -oranje lipsticks.  Het is maar waar jij je comfortabel mee voelt. TIP : wil je je lipstickkleur helemaal tot zijn recht laten komen ? Bedek dan eerst je lippen met een laagje concealer. Hierdoor 'wis' je eigenlijk je eigen lipkleur en werk je met een egaal canvas.


Vind je je lipstick wat te mat ? Dan kan je er nog een lipgloss bijdoen. Lipgloss zit meestal in een tubetje en is wat lopender en doorzichtiger. Het bevat meestal kleine shimmertjes of -in het ergste geval- glitter. Ook hier weer kan je kiezen uit 1000 en 1 kleuren, het is maar wat jij mooi vindt. Je hebt ze in allerlei soorten, geuren en kleuren.

Bij deze : dit was het voorlaatste deel van deze serie. Volgende keer geef ik wat aanraders van producten voor beginners ! 

Welk deel vonden jullie tot nu toe het leukste deel ?

Stay gorgeous !

Anke

0 reacties:

Een reactie posten