vrijdag 24 april 2015

Gaan slapen met make-up op ?

Jezelf opfleuren voor een feestje is een van de leukste momenten van de dag voor mij. Ik trek er graag een uurtje voor uit om me klaar te maken, met alles erop en eraan. Haar netjes doen, full face make-up, als het kan nog de nagels (maar daar heb ik niet altijd de tijd voor...).  Alles wat je er natuurlijk ook opsmeert, moet er ’s avonds terug afgehaald worden. En daar durven heel wat mensen wel eens tegen te zondigen ...


Gaan slapen met make-up op. Slaap eens op een witte kussensloop en je weet direct wat er op je kussen blijft hangen. Het is echt enorm slecht om te gaan slapen met full face make-up op. Niet alleen wordt je beddengoed helemaal vies (laat staan dat je er met je haar nog inrolt, jakkes!), je huid kan niet meer ademen. ’s Nachts probeert onze huid zich te herstellen van de  schade die je overdag oploopt. Aangezien je gezicht nog in de make-up zit, kan je huid dat nu niet meer doen. Je poriën verstoppen, je huid begint te reageren op de make-up met als resultaat (jawel!) : puistjes. Niet zo fijn hé?

Laat feestje gehad en je wilt direct je bed in kruipen zonder je gezichtsroutine te doen? Haal  eerstje, alsjeblieft, je make-up eraf. Je hoeft echt geen honderden stappen te doorlopen om het er af te halen. In noodgevallen mag je gezichtsreinigingsdoekjes gebruiken, op voorwaarde dat je ’s anderdaags een goede hydraterende dagcrème opsmeert. Reinigingsdoekjes bevatten vaak alcohol zodat het je huid kan uitdrogen. Reinigingsdoekjes zou ik niet aanraden om dagelijks te gebruiken om je make-up eraf te halen omdat op lange termijn de ingrediënten van de doekjes je huid kunnen beschadigen. Probeer liever eens een cleansing milk : deze is minder aggressief maar toch doeltreffend om al je make-up, ook je oogmake-up, er af te halen.


Ikzelf haal ALTIJD mijn make-up eraf. Ik zie je denken : ‘Ja ja, je kan dat wel zeggen omdat je beautyblogger bent maar sowieso dat je dat niet doet.’ Forget it. Ik haal ALTIJD mijn make-up eraf. Een feestje tot 4 uur ’s morgens? Ik sta netjes voor mijn spiegel mijn make-up er af te halen. Ik haat het gevoel dat er iets op mijn gezicht zit als ik ga slapen. Om dan nog maar te zwijgen over foundationvlekken op je kussensloop... Ik geef toe : ik volg ook niet mijn hele avondroutine van cleanser, toner, serum, ... Dat  duurt me ook te lang als ik heel erg moe ben. De laag make-up gaat er wel af. Niets dat beter aanvoelt dan een huid dat kan ademen !

Ga jij met make-up slapen ?

Stay gorgeous !

Anke

5 opmerkingen:

 1. Nee, ik ga ook nooit slapen met mijn make-up! Als het heel laat is geworden heb ik geen zin in een volledige reinigingsroutine en gebruik ik liever snel-snel miscellair water om alles eraf te halen. Voor noodgevallen heb ik ook nog reinigingsdoekjes liggen al probeer ik die zo weinig mogelijk te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jep, is inderdaad bij mij ook zo ! Zodra het eraf is, ben ik tevreden. :D

   Verwijderen
 2. Ik doe mijn make-up er ook altijd af. Vroeger toen ik nog niet wist hoe slecht het was voor de huid, sloeg ik dat regelmatig over. Maar sinds enkele jaren zal ik niet meer met make-up op gaan slapen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zondig! Ik ga ook maar enkele keren in de maand uit, zeker niet elke week, en dan kan mij dat die ene keer echt niet schelen (alcohol you know ^^)

  BeantwoordenVerwijderen