zondag 17 mei 2015

Verschil tussen bronzer en contour

Nu het zonnetje schijnt en we weer volop kunnen buitenkomen, wordt het tijd dat we onze make-up weer gaan aanpassen. Geen donkere kleuren en zware foundation meer, maar een lichte BB creme en een glow op onze wangen. De sunkissed look is elk jaar een trend omdat het je er zo gezond laat uitzien, alsof je doorheen het jaar de zon gezien hebt (was het maar waar!). Wanneer je toch niet zo bruin ziet als je zou willen, kan je bronzer gebruiken. Sommigen verwarren dit met contouren. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen beiden? Ik leg het je vandaag uit!


De verwarring is te snappen : het zijn allebei bruine poeders. Toch is er een groot verschil. Allereerst de ondertoon van de poeders : bronzer heeft een warmere ondertoon, terwijl contour een koele, bijna grauwe ondertoon heeft. Op onderstaande foto’s zie je dat goed. Het zou je zo niet opvallen maar als je ze naast elkaar legt, zie je het verschil wel. Een bronzer mag niet té koel zijn, het moet je gezicht juist opwarmen. Het is daarmee dat sommige bronzers té oranje zijn omdat de fabrikanten het té warm willen maken. Oempaloempa gevaar!


Links : contour - Rechts : bronzer

Het tweede grote verschil is de plaats van aanbrengen. Bronzer breng je normaal gezien in de ‘E’ en ‘3’ beweging aan, dat wil zeggen : de zijkanten van je voorhoofd, onder je jukbeenderen en je kaaklijn. Dit zijn de plaatsen die de zon het eerste raakt. Contouren daarentegen doe je om schaduw in je gezicht te creëren, om bepaalde features in je gezicht te verfijnen. Vind je je kaaklijn niet strak genoeg ? Door een beetje te contouren kan je ze strakker laten uitkomen. Vind je je neus niet fijn genoeg? Ga met contourpoeder langs de zijkanten van je neus je ziet meteen het optische effect.

Twee bruine poeders, twee andere doeleinden om ze te gebruiken. Natuurlijk zijn er geen regels en kan je bronzer ook  gebruiken om te contouren maar doordat het een redelijk warme ondertoon heeft, gaat het er al snel heel fake uitzien (maar in noodgevallen is dat toegestaan). Contourpoeders zijn moeilijk te vinden terwijl elk merk wel een bronzer in zijn assortiment heeft zitten. Het is even zoeken naar de perfecte kleur maar eenmaal je die gevonden hebt, zal je 'em met veel plezier gebruiken.

Welke van de 2 gebruik jij ?

Stay gorgeous !

Anke

1 opmerking:

  1. Inderdaad de juiste kleur is moeilijk te vinden. Vind beide leuk om te doen. Wel niet elke dag :D

    BeantwoordenVerwijderen