vrijdag 17 juli 2015

10 Beauty Hacks

Het leven is niet altijd even makkelijk. Soms zijn er van die dagen dat je gewoon je bed niet wilt uitkomen omdat je een druk schema hebt die dag. Eenmaal opgestaan, gaat het ene na het andere mis waardoor de moed in je schoenen zakt. Gelukkig zijn er van die tips die ons leven een stuk makkelijker maken. Ook op beautygebied zijn er zo van die hacks die je makkelijk kunt toepassen in je dagelijkse leven. Want hoe minder je stresst, hoe meer tijd je overhoudt om van de mooie dingen te kunnen genieten. Ik zet hier 10 beauty hacks op een rijtje. Sommigen ken je misschien al, anderen kunnen nieuw zijn. Hopelijk hebben jullie er iets aan!
1) Mijn holy grail staat absoluut op 1 : tea tree olie. A gift from heaven ! De pure olie kan je krijgen bij de apotheker; producten met tea tree erin verwerkt, kan je o.a. bij The Body Shop vinden. Mijn favoriete product bij puistjes. Tea tree heeft de eigenschap om de puistjes enerzijds uit te drogen, anderzijds om de ontsteking te doen afzwakken zodat de roodheid en het bultje langzaamaan verdwijnt. Tip: heb je een erge puist en 's anderdaags een belangrijke afspraak ? Doe een beetje tea tree zalf/tea tree olie op het puistje en ga er zo mee slapen. Je zal zien dat de puist 's andersdaags fel verminderd is. Een beetje concealer erover en tadaaa ! Welk puistje ?

2) Je kent het wel : schuifspeldjes. Al pakken heb ik ervan gekocht en telkens hou ik er na een paar maanden nog maar eentje over... Waar dat de anderen gebleven zijn ? Who knows?! Om ze toch ietsje makkelijker bij elkaar te houden, kan je een leeg tic tac doosje gebruiken. Steek ze er allemaal in, zo blijven ze niet rondslingeren op je nachtkastje/bureau/.... Het is geen garantie dat je ze na een maand nog allemaal hebt, maar de kans is wel kleiner, haha!

3) Paint pots, reinigingsdoekjes, ...Het zijn maar enkele van die producten die vochtig zijn en die vochtig zouden moeten blijven. Maar soms heb je wel eens het idee dat het bovenste reinigingsdoekje droog is waardoor het je make-up er niet goed afhaalt. Of de bovenste laag van je Paint Pot is opgedroogd waardoor het maar stroef aanbrengt. Probeer de producten eens op z'n kop te bewaren. Het vocht in het product zal zich concentreren aan de onderkant. Volgende keer als je het product gebruikt, zal dus de bovenste laag vochtig zijn, zoals het hoort !

4) Iets dat misschien zelden gebeurd maar toch : een goede tip als het toch WEL eens gebeurd ! Je favoriete lipgloss gaat op. Wat je ook probeert, je krijgt er niets meer uit. Wat nu ?! Wel : vul een tas met warm water. Let wel op dat je lipgloss er voor 3/4 in zit. Meestal zal aan de zijkanten van het lipglosstubetje nog heel wat product hangen waar je onmogelijk bij kan met je applicator. Door de warmte zal dit product naar beneden zakken. Je zal ervan verschieten hoeveel er eigenlijk nog in je tubetje zat !

5) De Estée Lauder Double Wear foundation is de bekendste foundation omwille van zijn full coverage. Maar zeg nu zelf : je hebt dat niet altijd nodig, toch ? Op sommige dagen wil je gewoon een lichte dekking zodat je huid min of meer nog wat kan ademen. In plaats van 155663566 foundations te kopen met verschillende dekkingen, kan je ook gewoon je foundation mengen met je dagcrème !

6) Je benen scheren is een hele klus, om nog maar te zwijgen over hoeveel scheerschuim je telkens weer gebruikt. Zo is er een moment waarop je eens zonder scheerschuim zal komen te zitten ! Geen nood : conditioner is even goed! Scheerschuim zorgt ervoor dat je huid gladder wordt zodat je haartjes makkelijker verwijderd kunnen worden. Conditioner doet net hetzelfde. Probleem opgelost !

7) Is je oogpotlood niet creamy genoeg zodat het aanbrengen op/in/aan je oog bijna pijnlijk wordt ? Een tip hiervoor is je oogpotlood een klein beetje verwarmen met een aansteker/lucifer. Een 3-5 seconden is meer dan genoeg (je wilt je potlood ook niet in brand steken!). Door de warmte zal je oogpotlood een beetje smelten. Laat het even afkoelen, test op je hand of het voldoende afgekoeld is en breng dan aan. Simpel!


8) Je lippen groter laten lijken zonder de Kylie Jenner Challenge te doen? Breng een lichtere kleur lipstick aan op het midden van je lippen. Breng daarna een beetje lipgloss aan over de lichte kleur die je daarnet hebt aangebracht. Om het helemaal af te maken, kan je een héél klein beetje bronzer aanbrengen onder je onderlip. Je lippen zullen er optisch groter uit zien !

9) Een oldie maar een tip die ik zo vaak toepas met mijn kleine ogen : wat moet je doen als je mascara morst op je oogleden en je hebt een complete ooglook gemaakt met alles er op en er aan ? Alles afvegen en opnieuw beginnen ? Ik dacht het niet ! Laat je mascara drogen en begin er zeker niet aan te wrijven. Is verleidelijk maar wanneer hij helemaal droog is, kan je gewoon met een wattenstaafje de mascara wegvegen.

10) Net je nagels gelakt en je moet dringend ergens naartoe ? Hou je nagels even in de diepvriezer ! Door de koude zal de nagellak veel sneller drogen zodat je zo snel mogelijk kan vertrekken zonder je net gelakte nagels te ruïneren.

'En zo komen we weer een stap dichter bij de ideale wereld.' aldus Otto-Jan Ham.

Stay gorgeous !

Anke

2 opmerkingen:

  1. Schuifspeldjes in een tictac doosje, waarom heb ik daar nooit eerder aan gedacht! Super handig :)

    BeantwoordenVerwijderen