vrijdag 7 augustus 2015

Dove Pure Care Oil Conditioner

M’n eerste opgemaakt filmpje van de zomer staat nog niet zo lang online en mijn volgend opgemaakt zakje zit alweer bijna helemaal vol. Wat vind ik dat flink van mezelf (schouderklopje)! Shampoo vliegt er bij mij redelijk goed door, bij de conditioner is dat ietsje minder (en het is niet omdat ik het niet gebruik, hoor). Toch zat ik laatst zonder conditioner, dus had ik iets nieuws nodig. Op aanraden kocht ik deze Dove Pure Care Oil Conditioner, deze zou heel goed zijn voor droog en beschadigd haar. Of dat ook zo is, lees je vandaag.


Buiten deze conditioner heeft Dove nog 2 andere lijnen van de Pure Care lijn, ieder geschikt voor een ander haartype. Leuk ! Ik gebruik deze voor droog en beschadigd haar aangezien mijn haar gekleurd is. Het kleuren van je haar is niet echt het gezondste wat er is en droogt je haar goed uit. Een goede verzorging is dus wel belangrijk.Ik vind allereerst de verpakking geweldig. Een handige knijpfles maakt het conditionerleven heel wat makkelijker. Om de een of andere reden dacht ik aan een witte conditioner, was ik even verbaasd dat er iets geels uitkwam, haha ! Een dikke gladde gele brij, het lijkt wel op een haarmasker!  Het is geen leave-in conditioner, dus goed uitspoelen is de boodschap.

Deze conditioner bevat kokos- en macademia olie zodat het haar minder snel droog en futloos wordt. En wauw : na het wassen voelt mijn haar zó glad aan. Ken je dat gevoel nadat je een haarmasker hebt uitgespoeld? Dat gladde gevoel? Wel, zo voelt het ook aan. Het gladde gevoel hebben we te danken aan dimethicone, wat eigenlijk gezegd wordt dat het niet zo heel goed is voor je haar aangezien het een silicone is. Het ingrediënt staat op de 3de plaats in de ingrediëntenlijst wat zoveel betekent als dat er redelijk wat in zit. Het legt een soort film over je haar waardoor de doorkambaarheid verbetert en de werkzame stoffen hun werk kunnen doen. Siliconen zijn niet meteen slecht (ook al beweerd iedereen dat tegenwoordig). In make-up en gezichtsverzorging zou ik het inderdaad ook meteen vermijden aangezien het je poriën verstopt en je er puistjes van kunt krijgen. Als het om haarverzorging draait let ik er ietsje minder op. Zolang je hoofdhuid er niet ernstig op reageert, zit je goed.


Conclusie ? Ik vind het een hele fijne conditioner. In tegenstelling tot wat velen beweren dat siliconen slecht zijn voor je haar, ben ik het daar niet mee eens. Zolang je er zelf geen last van hebt, moet je gewoon blijven gebruiken wat jij het fijnste vindt. 

De Dove Pure Care Oil lijn kan je kopen bij de drogisterij en betere supermarkten voor €5,99.

Welke conditioner gebruik jij ?

Stay gorgeous !

Anke

4 opmerkingen:

 1. Ik ben van conditioner ook echt gewend dat ze al-le-maal wit zijn, dan is het ook vreemd als er opeens iets geels uit komt, haha! Klinkt als een erg fijne conditioner :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, was inderdaad wel even schrikken ! :D

   Verwijderen
 2. Dit lijkt me een fijn product en nog goed betaalbaar ook!

  BeantwoordenVerwijderen