woensdag 5 augustus 2015

Les Couleurs de Noir Soft Fusion Lip Balm

Toen ik een tijdje geleden naar het Springtime Bloggers persevent in Melsbroek ging, had ik het genoegen om niet alleen mijn medebloggers eens te ontmoeten, maar ook de mensen te ontmoeten die elke dag instaan voor hun merk. Zo kwam ik met een aantal nieuwe merken in contact waar ik nog niets over gehoord had. Van een aantal ontdekkingen gesproken ! Een merk dat er bij mij meteen uitsprong, was Les Couleurs de Noir. Na wat meer uitleg over het merk zelf, was ik verkocht en ik wil jullie vandaag dan ook even enthousiast maken !


Het is waar dat meer en meer mensen een allergie krijgen van bepaalde ingrediënten in producten. Je hoort het bijna dagelijks. En de uitwerkingen op de huid is niet min : allergie kan zorgen voor uiteenlopende reacties, van jeuk en branderig gevoel naar eczeem. Zo heb ik ook een vriendin die niet tegen nikkel kan en al helemaal niet tegen de blauwe kleur in cosmetica. Les Couleurs de Noir is nét hierin gespecialiseerd: cosmetica maken zónder ingrediënten waarop verkeerd gereageerd wordt, zonder te moeten inboeten voor kwaliteit. Omdat élke vrouw (en man) een goede verzorging verdiend, ook al ben je allergisch aan bepaalde stoffen.

Dries Van De Walle, zaakvoerder van Les Couleurs de Noir over het merk : ‘Les Couleurs de Noir is ontstaan (in 2012) vanuit de overtuiging dat elke vrouw recht heeft op schoonheids- en verzorgingsproducten, ook zij met een allergie. Het idee om een gamma te ontwikkelen gebaseerd op basis van een blacklist (een lijst van ingrediënten die wij niet wensen te gebruiken), was nieuw en revolutionair binnen de make-up industrie. Elk Les Couleurs de Noir product werd getest op dames met een allergie. De make-up van Les Couleurs de Noir maakt de huid niet alleen mooi, ze bevat ook actieve ingrediënten die de huid gezond houden. Afhankelijk van het type product zorgen we voor hydraterende, voedende of beschermende eigenschappen in het product. Les Couleurs de Noir zorgt voor een stralende en gezonde huid!

Ik ben zelf niet echt allergisch aan iets maar aangezien ik Biomedische Wetenschappen doe, leek dit wel interessant om het er een keertje over te hebben. Zoals ik al zei : er zijn tegenwoordig heel wat mensen die allergisch zijn aan bepaalde stoffen in cosmetica – en/of verzorgingsproducten. Goed dat ook aan die mensen gedacht wordt !Les Couleurs de Noir heeft, buiten hun verzorgingsassortiment, ook allergeenvrije make-up waarmee ik mocht kennismaken op het persevent. Ik kreeg hun Soft Fusion Lip Balm ‘01’ mee om eens een keertje uit te proberen. De lipbalsem is volgens mij de lichtste die er is en bevat kleine shimmertjes. Niet iets wat ik meteen zou kopen als ik de shimmertjes zo zie MAAR … Tot mijn grote verrassing valt daar niets van op te merken op de lippen ! Ik heb een nude kleurtje meegekregen maar verwacht je niet aan die kleur op je lippen. Bij mij is geen kleur te zien ( hooray voor goed gepigmenteerde lippen, ahum!). Het belangrijkste is toch dat hij verzorgd. En dat doet ‘ie zeker ! Voor het komende 1,5 uur voelt het aan alsof je er boter opgesmeerd hebt, zo smooth en verzorgend.


Mijn eerste ervaring met dit merk is al meteen een goede ! Dus ben je allergisch aan een bepaald product en ben je ten einde raad ? Dan is Les Couleurs de Noir misschien iets voor jou !

De producten van Les Couleurs de Noir kan je vinden bij de apotheker.

Ben jij voor iets allergisch ?

Stay gorgeous !

Anke

1 opmerking:

  1. Wat een mooie overtuiging hebben ze! Ik ben zelf niet allergisch. Ik heb wel eczeem, maar hier heb ik geen last van bij make-up o.i.d.

    BeantwoordenVerwijderen