zondag 16 augustus 2015

Face Charts

Zoals je op Instagram al wel hebt kunnen zien, ben ik volop bezig met het doen van leuke dingen. Een van die leuke dingen, is make-up doen bij allerlei gelegenheden. Een verjaardag, een huwelijk, avondfeesten en ga zo maar door. Maar daar gaat wel wat planning aan vooraf. Voor ik ook daadwerkelijk iets aanbreng op het gezicht van mijn ‘klanten’, vraag ik hun voorkeuren : wat zien zij zichzelf dragen op die bepaalde gelegenheid ?  Met die info probeer ik een mooi geheel te maken in mijn hoofd naar hoe de make-up look er moet uitzien. Natuurlijk gaat dat helemaal mis en begin ik dingen te mixen als ik meerdere ‘ontwerpen’ moet maken. Oplossing ? Face charts !


Een face chart ziet eruit als een gezicht op papier.  Face charts worden enorm veel gebruikt bij modeshows, make-up artists maken voor elk model apart een tekening met welk product waar op het gezicht moet komen. Want dat is wat een face chart is : een beschrijving van de producten die je gaat gebruiken op je model. Maar het zou geen face chart zijn zonder dat je de make-up uitprobeert … op papier (en dat is makkelijker gezegd dan gedaan!). Je brengt de producten aan op dezelfde manier waarop je ze op je model zou aanbrengen. Zo krijg je een goed beeld van hoe het er zou uitzien. Let wel op : je werkt op (in mijn geval) wit papier. Net zoals een witte basis voor je oogschaduw, komen je kleuren feller over. De persoon waarop je werkt, heeft al snel een tintje dus 100% waarheidsgetrouw zijn de kleuren niet Het verschilt niet veel, maar helemààl correct is het niet. Is ook niet erg natuurlijk, het is maar een schets met mogelijkheden waaraan je zoveel dingen kunt aanpassen als je zelf maar wilt.Face charts zijn op zich enorm handig. Niet alleen heb je dan je idee op papier staan, ook is het handig dat je op voorhand weet welke producten je gaat gebruiken. In plaats van een hele koffer met producten mee te sleuren, kan je nu selectief je make-up koffer inpakken en heb je alleen het nodige bij. Uiteraard kan je nog een aantal blushes en lipsticks in andere kleuren meenemen zodat, als je model op het laatste moment van gedachte verandert, je meteen alles bij de hand hebt.

Kruipt er tijd in in het maken van zo’n face chart ? Reken maar van yes!  Wees maar zeker dat er zo’n 30 minuten tot een uur werk aan is, voor iets specialere gelegendheden zelfs 1,5 uur. Maar hey : met een muziekje bij de hand, voel je je net een schilder die vrolijk zijn creatieve ideeën uit !

Stay gorgeous !

Anke

2 opmerkingen:

  1. Dit vind ik heel leuk om te doen, doet me denken aan van die "fashion schets boeken" van vroeger :) Trouwens die combinatie met Aquadisiac ziet er leuk uit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Echt heel leuk om te doen, zeker met een goed muziekje erbij :D Dank je wel !

      Verwijderen